Här är de nya biostolarna i Varberg: "Kanonfint"

Renoveringen klar i salong 3.

delningar

1,5 meter större bioduk i den nya salongen.

I fredags öppnade den nyrenoverade salong 3 på Svenska Bio i Varberg. Salongen har fått en större bioduk och färre sittplatser än tidigare - men större benutrymme och lyxigare stolar.

- Det blev jättebra, det är kanonfint. Det har varit jättebra med besökare under helgen, så det ser lovande ut, säger Inga Persson, biochef.

De två mittenraderna har fått nya stolar med dryckeshållare och större benutrymme, och de platserna har samma biljettpris som tidigare. Längst bak i salongen finns vip-platserna, med dubbla armstöd för besökarna. Platserna kostar 20 kronor extra jämfört med det ordinarie biljettpris, förklarar Hanna på biografen.

Längst fram finns eldrivna recliners, där det går att ställa in lutning för ben, rygg och nacke. Dessutom har de elektroniska stolarna ett USB-uttag för de som vill ladda telefonen. Dessa stolar kostar 40 kronor extra.

- Vi vill fräscha upp bion i Varberg, den har stått still ganska länge. Nu när vi tog över så väljer vi att göra ett upplyft. Allt kommer att fräschas upp till det bättre för att locka Varbergsborna att komma till bion, säger Inga.

Renoveringen har tagit fem veckor och nu väntar Svenska Bio på bygglov för de övriga salongerna. Planen är bland annat att bygga ny fasad utanför och utöka från tre biosalonger till fem. Förhoppningen är att kunna starta nästa etapp till hösten.

- Vi kommer att köra bion så länge som vi bygger, så vi tar inte alla på en gång. Så vi kommer att ha igång bioverksamheterna under hela tiden, avslutar Inga.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar