Laddar

Här är de som får förtroendeuppdrag i kommunen

Socialdemokraterna Falkenberg, Per Svensson, Marcelle Farjallah, Peter Dygården, Christina Johansson. Styre Falkenberg. Foto: Pressbild/Glenn T Unger

Socialdemokraterna valde Per Svensson till Kommunstyrelsens ordförande och ett flertal andra personer fick viktiga positioner inom kommunen.

delningar

Den 1 oktober presenteras den nya politiska ledningen för Falkenbergs kommun och det är Socialdemokraterna tillsammans med Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet som ska styra i Falkenberg de närmsta fyra åren.

På onsdagskvällen den 5 december valde Socialdemokraterna i Falkenberg på ett medlemsmöte vilka personer som nu får förtroendeuppdrag i kommunen. Per Svensson (S) valdes då till kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är så klart hedrad över att få förtroendet att leda kommunstyrelsen. Jag är också glad över att få hjälp av en sådan kompetent grupp ordföranden med en bra blandning av rutin, nyfikenhet och ledarerfarenhet. Tillsammans med våra samarbetspartier i Framtid Falkenberg ska vi göra allt vi kan för att göra vår kommun till en bättre plats att leva i för fler, säger Per Svensson i ett pressutskick.

Kommunstyrelsens uppdrag är att lägga fram förslag till kommunfullmäktige att besluta om och kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ. Kommunstyrelsen har också möjlighet att fatta egna beslut i flera ärenden.

Den politiska majoriteten i kommunen har ordförande- och förste vice ordförandeposterna i kommunstyrelsen. Tidigare har den politiska majoriteten varit borgerlig i Alliansen + och ordförande har varit Mari-Louise Wernersson (C) och förste vice ordförande har varit Claës-L Ljung (M). Från oppositionen har Per Svensson (S) varit andre vice ordförande, men nu har han alltså valts till kommunstyrelsens ordförande.

En av de andra som nu har fått förtroendeuppdrag inom kommunen är Peter Dygården som valdes till ordförande i Barn och utbildningsnämnden under onsdagskvällen.

– Jag är mycket glad över förtroendet och ser fram emot att ta tag i de stora utmaningar som finns i kommunen för att lyfta skolresultaten och skapa en mer jämlik kunskapsskola där alla kan lyckas, säger Peter Dygården i pressmeddelandet.

Christina Johansson fick förtroendet som ordförande i Fabo.

– Jag är stolt och glad för förtroendet naturligtvis men också medveten om de stora utmaningar som Fabo står inför med stora renoveringsbehov och samtidigt en alldeles för lång bostadskö. Vi socialdemokrater kommer prioritera allmännyttan och ser de stora behoven av hyresrätter för framförallt unga vuxna och äldre, säger Christina Johansson i pressmeddelandet.

Dessutom valdes Marcelle Farjallah till ordförande i Hållbarhetsutskottet.

– Nu har vi valt våra förtroendevalda för nästa mandatperiod och det är naturligtvis lite speciellt att göra det när vi ska leda kommunen för första gången på 20 år. Vi har satt samman ett starkt lag där vi tillsammans ska arbeta stenhårt för att förbättra välfärden och göra kommunen mer jämlik tillsammans i Framtid Falkenberg, säger Marcelle Farjallah i pressutskicket.

Relaterade artiklar