Här är Funkisvinnaren: "Tror knappt det är sant"

Vann festivalen i Falkenberg med en egenskriven låt.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Funkisfestivalen är en nationell sångtävling för personer över 15 år med olika varianter av intellektuella eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Under lördagen hölls en deltävling i Funkisfestivalen i Falkenberg, för första gången någonsin.

Tio bidrag tävlade om att få åka till semifinalen i Stockholm den 2 april. Vinnaren blev Micki Johansson, 32, med sin egenskrivna låt "Patricia". Motiveringen löd:

"Med en scennärvaro som äger rummet. En charm och en glädje som får hela publiken att klappa med. En vacker, stark röst och en fantastiskt rolig, svängig och egenkomponerad text som tar oss med hela vägen till Patricia i Liverpool - Så är kvällens vinnare Micki Johansson."

Micki jobbar på Solteatern där han sjunger i en musikgrupp. På fritiden brukar han spela tv-spel, något som även nämns i låten "Patricia".

- Jag och min kompis satt på jobbet och rimmade och så blev det en låt. Så det är bara in rimhistoria egentligen, och nu kommer jag till Stockholm med den. Jag tror knappt det är sant, säger Micki.

Vem är Patricia?

- Patricia är ingen som finns, vi bara satt och rimmade.

Hur känns det att ha vunnit?

- Jag har inte hunnit smälta det än, men jag har ju vunnit. Det är bara till att släppa det till imorgon, men det känns konstigt just nu.

Hur ska du fira vinsten?

- Min kompis ska bjuda mig på pizza.

Den 2 april avgörs semifinalen i Funkisfestivalen på Nalen i Stockholm, där Micki och 22 andra deltagare tävlar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar