Här är semlan som får bäst i test

Redaktionen testar ovanliga semlor i Halland.

delningar

Kanelbullesemla Konditor: Börjes konditori i Harplinge. Styckpris: 28 kronor.

✔️ Bäst i test!

Kommentarer:

Testare 1: Riktigt, riktigt god! En kreativ semla med äpple, grädde och kanelbulle. Äppelbitarna var saftiga, lagom mjuka och inte speciellt söta, vilket skapar en bra smakkombination med grädden och bullen. Det var lagom mycket av allt och den var inte för mäktigt, som semlor ofta blir. Dessutom bra pris på semlan. Helt perfekt! Betyg: 5 av 5.

Testare 2: Wow! Jag blir imponerad av först och främst utseendet - vilket hantverk! Första tuggan får en att förtrollas bort. Det är perfekt smakkombination och lagom med grädde. Den får extra poäng för att den gjorts med finness och förmodligen hårt arbete – men kanske bäst av allt, att den var lagom stor! Betyg 5 av 5.

Saffrans-Karlsbadersemla

Konditor: Regnbågen i Halmstad.

Styckpris: 34 kronor.

Kommentarer:

Testare 1: Det smakar som en blandning mellan lussekatt o semla. Kombination av saffran, grädde och mandel funkar, men det blev ingen personlig favorit. Betyg: 2 av 5.

Testare 2: Sätter smaklökarna på prov. Man måste ta flera tuggor för att kunna sätta finger på om den är god eller inte. Den är något mittemellan. Svår att avgöra, helt enkelt. Betyg: 3 av 5.

Vaniljsemla

Konditor: Lilla Träslövs Finbageri i Varberg.

Styckpris: 29 kronor

Kommentarer:

Testare 1: Fint semlebröd och den lilla chokladdetaljen gör att semlan ser ovanligt lyxig ut, så pluspoäng för semlestilen! Men kombinationen av vanilj och grädde gjorde att semlan blev lite mer smaklös än den traditionella semlan. Betyg: 3 av 5.

Testare 2: Förväntningarna var högre än vad det slutliga omdömet blir. Det saknas smak, finns inget som "kryddar" till det. Betyg: 2 av 5.

Semla med egenröstad mandel (Västsveriges bästa semla 2017)

Konditor: Borgmästargården Kafé & Konditori i Falkenberg.

Styckpris: 38 kronor

Kommentarer:

Testare 1: Den mest traditionella semlan i testet. Grädden från Wapnö var ovanligt god - perfekt fluffig och väldigt fräsch i smaken. Den egenrostade mandelmassan skapar en god smak och ger lite mer crunch. Betyg: 5 av 5.

Testare 2: Ser väldigt trevlig ut. Generöst med mandelmassa som har perfekt tuggmotstånd. Grädden smakar färsk. För tjock botten på bullen. Betyg: 4 av 5.

Wienerbrödssemla

Konditor: Stålboms konditori i Falkenberg.

Styckpris: 39 kronor.

Kommentarer:

Testare 1: Den var väldigt god, däremot smakade den inte så mycket semla. Weinerbrödet tog över smaken lite för mycket. Kombinationen av weinerbröd och grädde gjorde semlan väldigt mäktig. Betyg: 3,5 av 5.

Testare 2: Svår att med tanke på brödet, MEN.. Den var väldigt god! Gillar att mandelsmaken kommer fram tydligt. Lite för mycket grädde sett till att brödet är ganska mäktigt. Betyg: 3,5 av 5.

Minisemla med nutellafyllning

Konditor: Café Mignon i Varberg.

Styckpris: 25 kronor.

Kommentarer:

Testare 1: En semla med Nutella kan ju inte gå fel. Men det räcker gott och väl med en minisemla, eftersom den var väldigt mäktig. Brödet kunde ha varit lite luftigare. Betyg: 3 av 5.

Testare 2: Första tuggan säger "Oh, nej!". Det är brödet som är den stora besvikelsen här. Luftigheten är noll. Inget "wow". Betyg: 2 av 5.

Semlegröt

Konditor: Borgmästargården Kafé & Konditori i Falkenberg. Styckpris: 45 kronor

Borgmästargården har inte semlegröten på menyn just nu, men redaktionen fick ett smakprov. Foto: Tilda Lundahl/Borgmästargården

Kommentarer:

Testare 1: Wow! Riktigt god. Semlegröt låter ju lite märkligt, men den var verkligen över förväntan. God gröt med en vispad yoghurt som gör att smaken är mer åt det matigare hållet och mindre sött än den traditionella semlan, men det smakar fortfarande semla. Perfekt touch av kardemumma. Betyg: 5 av 5.

Testare 2: Väldigt god, och annorlunda precis som det här testet antyder. Gillar att det är knastrigt, då själva gröten är väldigt len. Fin avrundning med yoghurtsmaken. Betyg: 4,5 av 5.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar