Här blir det stort nyårsfirande för singlar

Räknar med 250-300 gäster.

delningar

Singel i Sverige startades av Helén Andersson i Falkenberg och Varberg för 18 år sedan. De senaste tre åren har Singel i Sverige haft stora singelfesten i Jönköping under nyårsafton.

- Vi firar in nyåret i ett stadshotell med en gammal balsal. Det är en väldigt maffig lokal, förklarar Helén.

Under högtiderna planeras större evenemang för singlar och under 16 år i rad hölls singelfester på Grand hotel och Strandbaden i Falkenberg på nyårsafton. Men de senaste åren har evenemanget alltså flyttat.

- När Grand hotel blev Harrys så stämde inte lokalerna med evenemanget, så det var tråkigt. Men det kommer många från Halland till Jönköping. Första biljetten såldes till en man i Varberg, berättar hon.

Helen räknar med ungefär 250 till 300 gäster på singelfesten och de som köpt biljetter kommer från flera håll i Sverige.

- När vi firade nyår i Falkenberg kom inte falkenbergarna, men de åker faktiskt till Jönköping. Det är något jag lagt märke till, att många är rädda att de ska träffa någon de känner. Men många av de som vågat vara med träffar faktiskt en parter, avslutar Helén.

Under nyårsfirandet har Singel i Sverige hyrt hela Elite Stora Hotellet i Jönköping. Evenemanget pågår i tre dagar med olika aktiviteter som quiz, nyårsbön, besök på museum och salsakurs. Det nya året firas in med dans och mat på hotellet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar