Här har en ny butik öppnat i Falkenberg: "Känns bra"

Lucia Andersson flyttade butiken Opzione Bahia från Frosinone i Italien till Falkenberg.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 23 mars öppnade butiken Opzione BahiaBrogatan i centrala Falkenberg. Butiken drivs av Lucia Andersson, som tidigare drivit en butik med samma namn i Frosinone i Italien i 13 år.

- Opzione betyder alternativ och Bahia är en stad i Brasilien som jag kommer ifrån, förklarar Lucia om butiksnamnet.

I butiken finns italienska produkter som väskor, smycken och kläder. Flera av de märken som säljs i butiken, fanns i Lucias tidigare butik i Italien. Dessutom finns utbud med bikini och flipflop från Brasilien. Lucia berättar att hon letat i fem år för att hitta rätt lokal till den nyöppnade butiken.

- När jag flyttade hit hittade jag bara dyra lokaler. Men samma dag som jag fick den här lokalen tackade jag ja, förklarar hon.

Förutom att ha drivit butik i Italien hade hon drivit butiken Essemzia Boutique i Brasilien under ett års tid. De senaste fyra åren har hon och hennes man sålt produkter på marknader i Varberg.

- Det har funkat bra, jag får hjälp av min man. Vi kommer fortfarande sälja på marknaden och dela upp tiden, så att någon är i butiken och någon på marknaden mellan maj till augusti, förklarar hon.

Lucia berättar att det varit många som tittat in i butiken och att försäljningen har gått helt okej. För tillfället är intresset störst för kuvertväskor och aftonväskor inför balen.

- Det finns inte så många butiker med väskor i Falkenberg och jag tycker att Falkenbergs kommun behöver bjuda turister på mer grejer i staden. Jag jobbar med att städa och har öppet här när jag hinner, men under semestern på sommaren kommer jag ha öppet mer, förklarar hon.

Öppettiderna kommer uppdateras vecka efter vecka på butiksdörren och butikens sociala medier.

- Det känns bra, jag hoppas det kommer gå bra här. I framtiden vill jag sälja mer för barn och män, men jag börjar med att ta mig sakta fram.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.