Harrys i Falkenberg skänker julklappar till sjukhuset: "Stort behov"

Så många julklappar har de samlat in.

delningar

Harrys gran. Foto: Peter Hammarström

Harrys i Falkenberg samlar in julklappar under sin gran fram till sista december. Julklapparna skänks sedan till Barn-och ungdomsavdelningen på Halmstad sjukhus. Kampanjen gäller alla Harrys restauranger i Sverige där de lokala restaurangerna själva väljer vart julklapparna går.

- Behovet är stort överallt egentligen. Det är många sjuka barn i Halland som ligger på Halmstad sjukhus, så vi har pratat med dem och skänker julklapparna dit, förklarar Peter Hammarström, krögare på Harrys.

Julklapparna som kommer in efter julen kommer gå delas ut i efterskott, eller gå till födelsedagspresenter på sjukhuset. Utöver julklapparna går tjugo procent av intäkterna från Harrys hamburgare till välgörenhetsorganisation  "Tappra Barn", som verkar på lokal nivå genom att hjälpa barn som haft det tufft i livet. Harrys i Falkenberg har tidigare haft insamlingar till förmån för kvinnojourer och bröstcancerfonden. Nu är första året det håller en julklappsinsamling för barn.

- Man kanske inte kan hjälpa till jättemycket, men kan man bidra med minsta strimla glädje över julen är det alltid något. Det finns inte riktigt medel för sjukhus att köpa julklappar, så det är bra att vi som har möjlighet kan hjälpa till med det, säger Peter.

Har ni några specifika krav på julklapparna som lämnas in?

- Det ska inte vara mat och inte begagnade saker. Sedan får man en etikett där man kryssar i om det är till en tjej eller kille och ungefär vilken ålder som julklappen passar till.

Hur många paket har ni fått in än så länge?

- Cirka tjugo stycken. Vi hoppas att det boostar till och att det kommer in fler de sista veckorna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar