Hon blev bronsmedaljör i svenskt mästerskap

22-åriga Sofia tog hem bronsmedaljen: "Känns både bra och dåligt".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I förra veckan tävlade 24 idrotter om svenskt mästerskap under "SM-veckan i Sundsvall 2019". 22-åriga Sofia Phakdeeyut från Falkenberg åkte hem från tävlingen med en bronsmedalj efter att ha tävlat i 55-kilosklassen i brottning.

- Det känns både bra och dåligt tycker jag, för vi var bara tre motståndare. Första matchen var mot Sofia Mattsson som rankats som en av världens bästa brottare, förklarar Sofia.

Under sista matchen låg det jämt till och Sofia Phakdeeyut förklarar att hon förlorade de sista sekunderna. Men trots det är hon nöjd över att ha fått sin första medalj i senior-SM. Hon har tidigare medverkat i ett flertal andra brottartävlingar, vilket resulterade i en vinst under Mälarcupen i Västerås i höstas.

- Under höstsäsongen var det väldigt mycket tävlingar, jag var i Tyskland, Göteborg och Västerås. Det är främst de som jag mött då som jag möter om och om igen. Tävlingarna då gick både bra och dåligt, i början av hösten var det väldigt tufft. Då hade jag precis kommit igång och skulle hitta min stil i brottningen och lära känna motståndarna och se vad de har för teknik, förklarar hon.

Förutom att brottas arbetar Sofia som ställverksmontör på Svenska Kraftmontage. På fritiden tränar hon styrkelyft och brottning fem dagar i veckan och är snart är hon inne på sitt 13:e år i BK Falkenberg.

Vad är det du gillar med brottning?

- Det är en allsidig träning, den har styrka, kondition och väldigt mycket smidighet. Sedan är känslan när man vinner, det är väldigt roligt tycker jag.

I nästa vecka är det dags för en internationell brottartävling för Sofia, Klippan Lady Open.

- En dröm är att vara med i EM-truppen. Det är bara att köra på och satsa, än fortsätter jag som jag gör nu.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar