Laddar

Insamlingen skänks till Missing people: "Stor nytta"

Efter förra veckans sökinsats.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

De pengar som under förra veckan samlades in till sökinsatsen för Dante, har nu skänkts till organisationen Missing People. Totalt handlar det om drygt 244 000 kronor som gått till föreningen.

- De sattes in på kontot igår så vi såg dem idag. Vi skulle få hälften och hälften skulle gå till Dantes familj, men de har väldigt generöst skänkt dem till oss, förklarar Magnus Idebero, ordförande för Missing people.

Det var under förra veckan som personer tillhörande Facebookgruppen "Sök efter Dante" startade en insamling via Swish. Syftet med pengarna var att sponsra en sökning via helikopter. Polisen hade dock infört flygrestriktioner på platsen, något 24Falkenberg tidigare rapporterat.

En konflikt urartade i gruppen om vad som egentligen skulle hända med de insamlade pengarna. Nu har de alltså skänkts till föreningen Missing People, som bidrog med en stor sökinsats i Falkenberg under förra veckan i samarbete med polisen.

- Vi tar ödmjukt emot dem, de kommer göra stor nytta i vår verksamhet. Vi är en ideell förening och det här är ett sätt att säkra upp inför framtida insatser, avslutar Magnus.

Relaterade artiklar