Laddar

Joel, 30, är Hallands största buse

Sennans IF: s Joel Nilsson har dragit på sig flest utvisningar i hela Halland. Den här säsongen fick han syna det röda kortet tre gånger. Foto: Privat/Michael Erichsen/Bildbyrån

Fotbollsspelaren: "Då är jag en helt annan person."

delningar

I år har hela 191 röda kort delats ut i de lokala fotbollsserierna för både herrar och damer. Tre av dessa har Joel Nilsson, 30, i Sennans IF dragit på sig, vilket är flest av en enskild spelare i hela Halland. Sennans lagkapten och försvarare menar att han är en helt annan person på fotbollsplanen än vad han är privat.

– Jag spelar väldigt hårt, men inte fult. Man kan väl säga att jag spelar på gränsen. Jag är ju dessutom lagkapten och då har det blivit ett par gula kort, efter att domaren inte alltid hållit med mig i diskussionerna, säger Joel Nilsson och fortsätter:

– Vid sidan av fotbollen är jag en helt annan person. Jag har ett socialt jobb (butikschef, The Phone House i City) och många ser mig nog som den mer omtänksamma personen.

Sennans IF huserar i division 7. Hur upplever du domarnivån i serien?

– Den är väl på en medelnivå. Tidigare har jag spelat på en bättre nivå (Snöstorp/Nyhem i division 3), så det här är lite annat i jämförelse med det.

Inför den här säsongen valde Joel att gå ner några nivåer för att testa på division 7. Joel är en av de 30 nytillkomna spelare i Sennan, åtminstone vad det det går att utläsa på föreningens truppsida. Försvararen berättar att det endast är 5–6 spelare kvar från året 2017, vilket innebär alltså en så stor skara på nytt folk. Kan det verkligen bära en god sammanhållning? Ja, faktiskt alldeles utmärkt

– Gemenskapen är det största hos oss. Vi är flera olika kompisgäng som slagits ihop till ett, där allt fungerar bra tillsammans. Under året har vi haft en del lagfester, men även umgåtts en del privat. Det är verkligen en bra stämning, säger Joel Nilsson

Ifall Joels tre röda kort kostade Sennan en nästjumbo plats i årets division 7 södra, låter vi vara osagt. Men redan nu har Joel och Sennan blickarna mot 2019. Då kommer laget i stället tillhöra den norra-serien, efter ett beslut av Hallands fotbollsförbund för att balansera antalet lag i serierna. Trots flytten lovar Joel att man siktar högre än vad laget slutade i tabellen det här året.

För alla utvisade i Hallands fotbollsserier den gångna säsongen, se i listan nedan.

Relaterade artiklar