Jörgen Persson ny förbundskapten

Jörgen Persson. Foto: Mattias Olsson.

Ikonen om sin nya roll: "Ibland blir jag lite frustrerad och vill hoppa i hagen och spela själv".

delningar

Svenska bordtennislandslaget befinner sig just nu i Budapest för spel i World Tour Hungarian. En turnering som pågår fram till den 20 januari. Då passar Jörgen Persson, 52, på att vikariera som förbundskapten.

– Det har länge varit en naturlig målsättning inom svensk bordtennis att ta tillvara på den kompetens vår guldbeströdda generation, med Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson i spetsen besitter, säger Mikael Andersson, Svenska Bordtennisförbundets sportchef, till bordtennisförbundets hemsida.

Varför Persson nu ersätter de ordinarie förbundskaptenerna, Peter Andersson och Peter Blomqvist, under turneringen – beror på att den förstnämnda är indisponibel på grund av personliga skäl och den andra är iväg på semester. Persson medger själv att han är mycket glad över att få ha blivit tilldelad rollen, om än tillfälligtvis.

– Ja det är fantastiskt kul att vara tillbaka i hallen och få bära landslagsdressen. Ibland blir jag lite frustrerad och vill hoppa i hagen och spela själv men jag lär mig också mycket av att sitta bredvid. Vi får se hur det blir framöver men jag känner att jag har mycket att bidra med men det är viktigt att det känns rätt både för mig och för spelarna, säger Jörgen Persson till hemsidan.

Svenska bordtennisförbundet säger sig vara öppna för att i framtiden knyta sig an Persson som förbundskapten på permanent basis.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar