KLART: Kedja öppnar restaurang i Falkenberg

David Johansson, Etableringsansvarig för Gallerian och Anette Ngo VD, Linnea & Basilika. - Foto: Pressbild

Restaurang öppnar i centrala Falkenberg - Så många kommer de anställa.

delningar

Nu står det klart att den restaurangkedjan Linnea & Basilika öppnar en ny restaurang i Falkenberg. Restaurangen blir hela 550 kvadratmeter stor och beräknas öppna under senhösten 2019.

– Restaurangen i Falkenberg blir vår andra etablering i Halland. Sedan tidigare finns vi även i Varberg. Falkenberg har en mycket fin och stark centrumhandel där man under dem senaste åren hamnat högt i olika mätningar. Vi är oerhört glada och stolta att vårt koncept med kvalité på mat, service och inredning har blivit så uppskattad av våra gäster. Vi ser med stor tillförsikt fram emot etableringen i Falkenberg, säger Anette Ngo, VD på Linnea & Basilika, i ett pressmeddelande.

Öppningen i Falkenberg innebär fler arbetstillfällen i staden. I första skedet kommer tio till tolv personer anställas på heltid. Kökspersonalen rekryteras i augusti år 2019 och serveringspersonalen rekryteras i september.

Restaurangen kommer ligga i Kicks och apotekets gamla lokaler inne på Gallerian. De två lokalerna byggs om till en större lokal för restaurangen, och apoteket kommer byta få lokal inne på Gallerian, förklarar David Johansson, etableringsansvarig, för Kv.Hjulet.

– Vi har sedan ett par år letat efter lämplig lokal i Falkenberg. Vi tycker att satsningen från fastighetsägaren för kvarteret Hjulet är helt rätt för Falkenberg och centrumhandeln. Vi är övertygad om att Linnea & Basilika kommer bli ett fint tillskott till mat- och restaurangutbudet i staden, säger Martin Pham, Etableringschef för Linnea & Basilika.

Kedjan startade i Landskrona år 2008 och utsågs till "årets restaurang" i staden året efter premiären. I dag finns Linnea & Basilika på ett tiotal platser i södra delen av landet. Kedjan planerar fler restauranger i Sverige de närmsta åren.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar