Laddar

KLART: Mångmiljardären tar över klubban i FFF

"Tar uppdraget på mycket stort allvar".

delningar

På torsdagen slöts en 27-årig cirkel. Lars-Eric "Hövdingen" Nilsson, 76, avtackades efter hans gedigna arbete som Falkenbergs FF:s ordförande i nästan 30 år. Och det var med blandade känslor han lämnade ifrån sig ordförandeklubban.

– Det har gått ett par månader sedan jag tog beslutet för att sluta. Nu har en hel del vemod hunnit lägga sig, men det är klart att man blir rörd när det kommer så mycket folk hit för att tacka av mig, säger han.

För ett par år sedan drabbades "Hövdingen" av en stroke. Sedan dess har han inte kunnat lägga så mycket tid och energi i föreningen så som han önskat. Nu hoppas han i stället kunna stötta laget från läktarhåll i stället.

– Ja, så enkelt blir de inte av med mig (skratt). Matcherna kommer jag fortsätta att gå på och jag har redan bokat bortaresan till Östersund, berättar Lars-Eric Nilsson.

Senare på torsdagskvällen stod det klart – mångmiljardären Patrik Hannell, 53, tar över ordförandeklubban. Hannell med ett stort inflytande i näringslivet tack vare sitt ägarbolag Hannells Holding, som äger Falk Graphic, Pelly Butiksinredningar, outletkonceptet Campadre, hästanläggningen Hannell Dressage Stable och stjärnrestaurangen Gastrologik i Stockholm, blir alltså FFF:s starke man.

- Självklart ett spännande uppdrag som jag tar på ett mycket stort allvar. Jag kan föreningen väl och tycker att vi under de senaste åren utvecklats på ett mycket positivt sätt och verkligen har tagit för oss inom svensk fotboll. Det är också en skön känsla att Hallands enda allsvenska herrlag i fotboll numera kommer från Falkenberg, har Patrik Hannell tidigare kommenterat.

"Hövdingen" lämnar tronen.

Relaterade artiklar