Kommunen prisar sex personer för sina insatser

Foto: Madelen/Mostphotos. Falkenberg Falkenbergs kommun falkenberg skylt.

Kommunen vill uppmuntra och premiera de som gör skillnad.

delningar

Falkenbergs kommun prisar nu sex personer för insatser inom kultur, idrott och miljö.

– De här personerna har ett engagemang som vi gärna vill uppmuntra. Vi hoppas också att priserna ska inspirerar fler att fortsätta göra det de brinner för, säger Jan Dickens (S), kommunfullmäktiges ordförande, som varit med i juryarbetet.

Falkenbergs kommun vill uppmuntra och premiera personer, organisationer och föreningar, som bor och är verksamma i kommunen och som gör skillnad. Med de årliga priserna vill Falkenbergs kommun uppmuntra till hållbar utveckling med förbättrad miljö, social sammanhållning och engagemang inom kultur och idrott.

Prisutdelning sker på kommunfullmäktiges sammanträde den 18/12.

FAKTA

Här är årets pristagare och motiveringar till priserna:

Kulturpris:

Downtown Rockbar

Jimmy Ahlberg

En konsertarrangör som genom sitt engagerade, känsliga och initierade arbete gång på gång erbjuder Falkenbergarna att livs levande möta, se och lyssna till lokala, nationella såväl som internationella musiker på hög nivå inom popmusiken.

Falkenbergs konsertförening

Åke Mattsson

En konsertarrangör som genom sitt engagerade, känsliga och initierade arbete gång på gång erbjuder Falkenbergarna att livs levande möta, se och lyssna till lokala, nationella såväl som internationella musiker på hög nivå inom konstmusiken.

Idrottspris:

Jens Dantorp

Med en sensationell idrottslig prestation har denne framgångsrike golfspelare satt Falkenberg på den internationella kartan. Genom sitt framgångsrika spel tillhör Jens den absoluta svenska golfeliten.

Miljöpris:

Folke Svensson

Christer Bengtsson

Ronny Bengtsson

Med engagemang, kunskap och arbete har pristagarna skapat en livsmiljö i Falkenbergs inland där både människa och djur trivs. Lilla Backa i Gällared visar hur omsorgen om den egna platsen kan gynna biologisk mångfald, friluftslivet och få nästa generation att välja att bo kvar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar