Kunderna rasar mot bankerna: "Nu är botten nådd"

"Lansera tvättmedel för att få till den perfekta penningtvätten", skriver en upprörd kund till en av bankerna på sociala medier.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i februari som Uppdrag granskning och SVT Nyheter avslöjade att Swedbank kan ha använts för omfattande penningtvätt under närmare ett decennium.

Under måndagen läckte samtidigt nya uppgifter ut från journalistorganisationen OCCRP där även Nordea kopplas till ett stort nätverk av misstänkt penningtvätt. 

Kritiken från bankernas svenska kunder har inte låtit sig vänta. Både Swedbanks och Nordeas Facebooksidor har svämmat över av kommentarer från kunder – somliga mer skämtsamma än andra.

Flera upprörda kunder har bland annat skrivit att de planerar att byta bank efter avslöjandena.

"Nu ska jag fort som faan byta bank på grund av skiten som Swedbank håller på med. OCH förnekar. Måste byta fonder till pension också. Innan jag förlorar allt! UPPMANAR ALLA ATT GÖRA LIKADANT!!", skriver en kund till Swedbank.

"Nu är botten nådd. Den bank min far jobbade i och som jag haft hela mitt vuxna liv kan aldrig mer få mitt förtroende. Girigheten är monumental och all heder och moral satt ur spel. Byt bank, alla småsparare och andra ärliga människor", skriver en annan upprörd kund till Swedbank.

"Har lite mynt och sedlar i olika valörer som min hund xx har smutsat ner. Hur tvättar jag penningarna bäst? Har ett program på tvättmaskin som är skonsamt, funkar det? Eller måste jag lämna in de för penningtvätt hos er?", skriver en Facebookanvändare med glimten i ögat till Nordea.

"Och där byter jag bank.. Hej då! Ps. Ni borde gå ihop med Swedbank och lansera tvättmedel för att få till den perfekta penningtvätten, kommer att sälja som smör", skriver ytterligare en bankkund till Nordea.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar