Leksaksjätten backar om presentkort – då får du pengar tillbaka

Arkivbild

I sociala medier var många personer besvikna då butikerna sålt presentkort in i det sista som inte gick att använda.

delningar

På fredagen begärdes danska Top-Toy i konkurs. Koncerner ligger bakom båda leksakskedjorna BR och Toys R ut i Norden. Koncernen har länge dragits med svag försäljning och redan i november ansökte man om rekonstruktion. Den svaga julhandeln blev dock för tuff.

– Vi har kommit långt, har fått vår plan godkänt och har arbetat dygnet runt för att skapa ramarna för en rekonstruktion av Top-Toy men nu måste vi erkänna att vi på grund av misslyckad julförsäljning inte längre klarar av att fortsätta rekonstruktionen, sa Per Sigvardsson, vd i ett uttalande. 

Totalt driver man 226 BR-butiker och 72 Toys R Us-butiker i Norden. 

– Vi startar nu en dialog med fodringsägarna om hur konkursboet ska hanteras. Vi kan dock berätta att vissa butiker kommer att hålla öppet så att kunder kan byta sina varor december ut, sa advokat John Sommer Schmidt till Børsen.

I sociala medier var många personer besvikna då butikerna sålt presentkort in i det sista som inte gick att använda. På lördagsförmiddagen gav Top-Toy besked att presentkort köpta den 30 november 2018 eller senare kommer bli återbetalade, skriver Aftonbladet.

– Jag pratade precis med konkursförvaltaren och det stämmer att presentkort köpta i december kommer bli återbetalade. Vi kommer lägga upp instruktioner på vår hemsida inom kort, säger Lars Bo Kirk, talesperson på Top-Toy, till Aftonbladet.

Instruktionerna om hur man ska gå tillväga kommer ges online, och inte i butikerna.

Det gäller både Toys R Us och BR Leksaker.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar