Laddar

Leksaksjättens kris: Här är de 28 butiker som stänger i Sverige

Genrefoton: Mostphotos. toys'r'us, br

Leksaksjätten tvingas stänga 28 butiker i Sverige efter den akuta ekonomiska krisen.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Leksaksjätten Top-Toy, som har butiker som BR Leksaker och Toys "R" Us, tvingas ta till drastiska åtgärder och stänger därför 28 butiker i Sverige och dumpar verksamheten i Tyskland. Nedläggningar av butiker sker i städer som Malmö, Trelleborg, Halmstad, Uppsala och Kristianstad. Det är konsekvensen av den akuta ekonomiska krisen och den pågående rekonstruktionen, skriver Market.se.

– Det är en tung process, men sättet medarbetarna har tagit emot det här på är imponerande, säger vd Per Sigvardsson till Market.

Bolaget är försatt i rekonstruktion och behöver bland annat stänga ett stort antal butiker för att rädda verksamheten.

Omkring 450 heltidsanställda kommer att påverkas och merparten av nedskärningarna sker i butiksledet. Vd:n beskriver en organisation som har vuxit sig för stor. Den ska nu bli mer slimmat, enklare och mer effektiv.

– Beskedet har tagits emot med sorg och bestörtning och den ledare som inte förstår hur de anställda mår i en sådan här process bör göra något annat. Men samtidigt har jag mött starka och stolta medarbetare. Det gör mig väldigt imponerad, säger Per Sigvardsson till Market.

Relaterade artiklar