LISTA: Här är maten du aldrig ska beställa som room service

Genrefoto: Flickr/David Lee.

Lyxigt och gott eller kallt och segt – här är maten du inte ska beställa upp till hotellrummet.

delningar

På i stort sett alla hotell finns valmöjligheten att lyfta på luren på hotellrummet och beställa room service.

Det kan tyckas vara väldigt lyxigt att enkelt kunna beställa upp mat till rummet, men det finns ett par maträtter och livsmedel du bör hålla dig borta från när du bor på hotell.

Mitt Kök har satt ihop en lista på fem saker du inte bör beställa som room service:

1. Rostat bröd. Toast är såklart ett klassiskt val till frukosten men problemet är att det finns en stor risk att det tar lite för lång tid mellan brödrosten till att du har den framför dig i sängen. Under tiden den transporteras till ditt rum kan brödet hinna bli segt och hårt i stället för gott och frasigt. Toast bör du alltså äta i frukostrestaurangen i stället.

2. Friterad mat. Samma princip som för rostat bröd gäller även för friterad mat. Det är godast när det kommer färskt från fritösen/ugnen och det finns en risk att när dina pommes färdas genom hotellet under en bricka med lock kan din friterande mat snarare bli seg och sladdrig än krispig och god.

3. Köttbitar. Glöm inte att om du ska beställa upp en köttbit till rummet bör du beställa köttet lite mer ostekt än vad du brukar föredra. Anledningen är att locket på maten också kan göra att köttet hinner genomstekas lite extra på väg till dig.

4. Pasta. Dels hinner pastan antagligen bli kall eller att såsen har hunnit stelna, samtidigt som pastan hinner bli överkokt under locket. Dessutom är pasta en av de rätter som är billigast att tillaga för restauranger, men bland de dyrare att beställa för dig, enligt Mitt Kök.

5. Fisk. Du bör tänka en extra gång innan du beställer upp fisk till hotellrummet. Fisk luktar ganska mycket och en odiskad fisktallrik är ingenting du gärna vill ha stående i rummet under natten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar