Lista: Här är veckans evenemang i Falkenberg

Foto: Mostphotos/ Istvan Csak, Lennie Norman pressbild, LINE SKAUGRUD LANDEVIK/Bildbyrån

Den här veckan är det fullspäckat med roliga och intressanta kvällsaktiviteter i Falkenberg. Vad sägs om humorshower, konserter, föreläsning eller en mat- och dryckesmässa?

delningar

✓ På onsdag besöker Lennie Norman Falkenbergs stadsteater 19.30. Det var 27 år sedan som Lennie Norman gjorde en soloshow. När han i våras gav sig ut på en riksomfattande turné med föreställningen Gubbvarning live så blev det succé och nu föröänger han turnén. Under hösten får ytterligare 20 städer runt om i Sverige besök av komikern. Föreställningen bygger vidare på böckerna med samma namn och som sålts i över 70 000 exemplar. Publiken kan förvänta sig en personlig föreställning där Lennie inte drar sig för att säga ett sanningens ord.

✓ Föreläsningen "Kan det bli fred i Mellanöstern?" med Birgitta Holst Alani handlar om vad som händer i Syrien och varför landet är intressant för de länder och parter som är inblandade i kriget där. På torsdag, den 8 november, klockan 19 föreläser Holst Alani på Falkenbergs Stadsteater, och hon har många års erfarenhet genom sitt arbete i Irak med uppbyggnadsarbetet efter invasionen 2003, och i Egypten.

✓ Den 9 november klockan 17 är det dags att fira J-dagen i Falkenberg. Som traditionen bjuder blir det fackeltåg, tomte, julmust och andra upptåg för att sprida tidig julglädje, gemenskap och stjärnglans i Falkenbergs centrum när årets julöl levereras.

 ✓ Estradören och komikern Claes Malmberg är ”Mr Universum” på Falkenbergs Stadsteater den 9 november klockan 19. Efter sin tidigare succé med "Live" kommer nu Claes med en helt nyskriven föreställning som tar med publiken på en sanslös resa bland galaxer och atomer.

"Får vi lov!" går av stapeln på Källsjö Bygdegård den 9 november klockan 19. Tre talangfulla artister berättar om en kväll på dansbanan på 40- och 50-talet. Med charm och begåvning dras publiken med i dansens energi och låtarna från förr som "I love you because", "Blue suede shoes", "Där björkarna susa", "Hello Mary Lou".

✓ Årets krogshow på Harrys Bakficka hämtar inspiration från Sverige och våra många folkkära artister. Pågår den 29 september till 15 december.

✓ I november förra året gjorde Carl-Johan Vallgren och bandet Midnattskapellet två konserter på Södra Teatern i Stockholm - de första på sex år. Han tyckte då att det kändes konstigt att inte låta fler människor ta del av upplevelsen och därför blir det nu under hösten en liten turné. Det är enligt honom själv oklart om det kanske är början på något nytt, eller det definitiva avskedet - vi får se hur det slutar. Det är dags för Falkenberg den 9 november klockan 20.00 i Blackboxen i Falkhallen.

✓ Nu kan Rootsy presentera Trampled by Turtles, ett av världens mest inflytelserika bluegrassband. Med sju studioalbum i bagaget kommer de nu till Skandinavien i november och besöker Tryckhallen den 9 november 21.00.

✓ Den 10 november är det dags för Ullared vin & deli i Eventhallen, som är en mat- och dryckesmässa i Ullared. Det finns möjlighet att delta i specialprovningar. Tiderna som gäller är 13.00 till 17.00 samt 18.00 till 22.00.

✓ Det blir hemmamatch för Falkenbergs FF som spelar sin sista match i Superettan innan det blir dags för Allsvenskan nästa säsong. Den 10 november klockan 16 möter de GAIS på Falcon Alkoholfi Arena.

✓ Den 10 november 19.30 är det dags för Östen med Resten och showen "Privat" på Falkenbergs Stadateater. Då kommer publiken att få se bandet på ett sätt som de kanske aldrig har sett dem förut i deras 30-åriga karriär - i ett lite mer privat sammanhang. Allt ramas in med Östen med Restens musikaliska finlir i en känslomässig resa i två akter, där skratt blandas med djupaste allvar i musik som berör.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar