LISTA: Här är veckans evenemang i Falkenberg

Foto: Pressbilder/Foto: Karin Törnqvist

Under veckan blir det julkonsert, teaterföreställning och shower med fokus på historiska kvinnor.

delningar

27 november

"De förskräckliga" spelas i Glommens Bygdegård under tisdagskvällen. Med rötter i klassisk teater, varieté och cirkuskonst bjuder Pelle Öhlund och Nina Jemth er på humor, poesi och magi. "De förskräckliga" är en vindlande ringdans genom klassikernas makthungriga korridorer, fyllda av intriger och lögner. Under föreställningen kan publiken roas av manipulatörer och förfäras av domptörer.

28 november

I Vintertid - en stämningsfull konsert med Emmi Christensson, Christian Svarfvar och Anders Berglund, går av stapeln på onsdagskvällen i Falkenbergs kyrka. Emmi Christensson är sopranen från Vessigebro, som med sin röst förtrollat publiken i melodifestivalen och i musikaler såsom Sound of Music, West Side Story, Les Miserables och framför allt som Christine i Fantomen på Operan. Christian Svarfvar, en av Sveriges och kanske Europas främsta violinister. Anders Berglund, pianist, en av Sveriges ledande musikprofiler under närmare 50 år. Han har dirigerat så gott som alla svenska symfoniorkestrar och inte minst som dirigent för Melodifestivalen under många år.

30 november

För sextonde året i rad bjuder Magnus Johansson och Marcus Ubeda in till ett stämningsfullt julfirande med "I juletid" i Vinbergs Kyrka. Även i år med specielle gästen Christer Sjögren - som i år firar 50 år som artist. 2018 firar Christer Sjögren 50 som artist. Och som del i detta firande deltar Christer Sjögren återigen som gästsolist i Sveriges största julturné "I Juletid". Övriga ensemblemedlemmar är som vanligt Magnus Johansson och Marcos Ubeda. Och traditionsenligt i Vinberg medverkar förstås även Gospel Bliss. Det blir alltså både jubileums- och julstämning denna speciella julturné! Det en ny show med nytt innehåll.

30 november

Succén med Harrys Krogshow är tillbaka! Årets nya krogshow hämtar inspiration från Sverige och våra många folkkära artister. Publiken får höra Ledin, ABBA, Uggla, The Ark, Håkan Hellström, Lill-Babs, Jill Johnsson, Roxette, Avicii och många, många fler av våra mest folkkära artister. Till detta serveras en trerätters med "Taste of Sweden".

30 november

Den 30 november blir det Sisters of Jazz i Tryckhallen. Projektet ”It’s All About the Ladies” är en hyllning till de gömda, glömda kvinnliga instrumentalister, kompositörer, tonsättare och textförfattare inom jazzen, som kanske inte riktigt fått det rampljus de förtjänat under sin levnadstid.

Jazzsångerskan, kompositören och textförfattaren Anna Pauline fick 2014, i egenskap av bandledare, i uppdrag att sätta samman ett band enbart bestående av kvinnliga musiker till en konsert under Internationella Kvinnodagen samma år. Konserten, som blev en succé, ledde till nuvarande ”Sisters of Jazz”, ett band med etablerade, professionella kvinnliga musiker från både Danmark och Sverige. Sedan starten 2014 har bandet synts på turnéer i Sverige, Danmark och Tyskland och fått idel lovord och fina recensioner.

1 december

Nu blir det "Drottningsylt" på Harrys Falkenberg. Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde. Publiken får äntligen träffa drottningar som Sigrid Storråda, Silvia, Karin Månsdotter, Kristina och så klart de fyra Eleonorerna via sketcher, sång och dans. Ibland roligt, ibland sorgligt, alltid intressant.

Josefin Johansson är komiker och artist som skrivit och agerat för radio, TV och scen. Vinnare av På Spåret 2017/18 i SVT. Programledare för Smartare än en femteklassare. Robert Noack har i fyra år spelade rollen som Karl-Oskar i Björn & Bennys nyuppsättning av Kristina från Duvemåla. Har senast setts i Billy Elliott och My Fair Lady på Stockholms Stadsteater.

1 december

Under eftermiddagen den 1 december är det konsert med Benjamin Schmid, Andreas Brantelid och Christian Ihle Hadland på Tångaskolan. Kvällen bjuder på sonater för violin, cello, och piano av Benjamin Schmid, Andreas Brantelid och Christian Ihle Hadland.

Violinisten Benjamin Schmid föddes i Wien men växte upp i Salzburg där han idag är professor vid Mozarteum. Som solist har han gästat världsledande orkestrar som Wiener Philharmoniker och Philharmonia Orchestra i London. Cellisten Andreas Brantelid är en av Skandinaviens mest eftertraktade klassiska artister. Han har gästat orkestrar som London Philharmonic, City of Birmingham Symphony och BBC Symphony. Pianisten Christian Ihle Hadland uppmärksammades internationellt då han 2011 utnämndes till BBC New Generation Artist.

1 december

Mipso har blivit ett band som 'alla' snackar om. Rolling Stone listade dem bland "Artist You Need To Know" och på årets Americanafest i Nashville var de ett av de hetaste namn. Nu kommer Mipso till Skandinavien för första gången och besöker då Tryckhallen den 1 december.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar