Luf Halland kan ta fram Liberalernas nya partiledare

Jan Björklund och Carl Johan Hollesen Bonde. Foto: Johanna Lundberg/Bildyrån/Privat

Ordföranden: "Vill vara med i rekryteringsprocessen".

delningar

Liberalernas partiledare Jan Björklund (L) deklarerade på onsdagen att han lämnar sin post i november, det efter 12 år på tronen. När Luf Hallands (Liberalernas ungdomsförbund) distriktsordförande, Carl Johan Hollesen Bonde, mottog beskedet lyfte han inte särskilt på ögonbrynen.

– Man kände att det var rätt beslut. Han har ändå suttit som partiledare så pass länge. Så förvånad är jag inte, säger Carl Johan Hollesen Bonde.

Luf Halland hoppas nu på att få bli delaktiga i det arbete som står framför partiet, i att hitta en efterträdare till Jan Björklund. Arbetet kommer att ske centralt inom Liberalernas ungdomsförbundet, men Hollesen Bonde berättar att Luf Halland har många idéer att bidra med för att hitta den mest kompetenta till uppgiften.

– Vi vill vara med och bidra i rekryteringen. Bland annat genom att välja ut och intervjua kandidater. Vi vill ju hitta någon lämplig person som vill ta vårt parti framåt, förklarar han.

Om Carl Johan själv får lägga sina personliga värderingar i vem som ska få huvudansvaret i Liberalerna, vill han inte peka ut några namn. Däremot lyfter han på egenskaper som han vill se i efterträdaren.

– Det ska vara någon som stöttar överenskommelsen, som inte blandar sig med högerextremister. Dessutom ska personen värna om skolan och jämställdheten, avslutar ordföranden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar