Många bidrar i sökandet: "Ska hitta honom"

Sökandet efter Dante fortsätter under torsdagen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Lisa Lagnell är sökledare under torsdagen. Hon hjälpte till i 15 timmar under onsdagen.

Maria Wallinder från Halmstad hjälper till.

RRT bidrar med mat och dryck under sökandet.

Efter några få timmars paus drar Missing people igång sin sökinsats efter Dante på nytt. Vid 11-tiden samlades en mängd med frivilliga sökare vid Falcon Alkoholfri Arena för att hjälpa till.

- Jag var med och letade igår och i förrgår. Jag ska hitta honom, säger en märkbart berörd Jalle, som är bekant med Dante.

Förutom Missing people är även FIKK (Frivilliga Insatser vid Kris och Katastrof) på plats. RRT (Rapid Relief Team) delar ut mat och dryck till de som hjälper till i sökandet.

- Lina från den lokala grillen hjälper till att handla åt oss. Det är en god gärning att få hjälp såhär. Det är mängder som vill hjälpa till, det är helt otroligt, säger Donny Clarke, gruppledare för RRT.

Strandbergs buss sponsrar en av sina bussar som värmestuga vid arenan under sökandet.

- Vi blev förfrågade om vi kunde hjälpa till, och vi hade en buss över så det var ingen tvekan, säger Roger Strandberg. Han förklarar att bussen kommer finnas på plats så länge sökandet pågår.

Sex polishästar från Malmö och fyra från Göteborg kommer vara med under torsdagens sökande.

- De är uthålliga i terräng och vi har bra överblick här uppifrån. Hästarna är väldigt kontaktskapande, speciellt när det kommer till barn, förklarar Karin, polis.

Lisa Lagnell, en av gruppledarna från Missing people, hjälpte till och leta efter Dante i 15 timmar under gårdagen. Även hon är märkbart berörd av försvinnandet.

- Det känns för jävligt. Jag vill hitta honom, samtidigt vill jag inte det om det skulle vara tråkiga nyheter. Men man vill veta vad som hänt. Vi var några mammor som bröt ihop ett antal gånger här igår, förklarar hon.

- Man blir så rörd av att så många engagerar sig, med mat och allt möjligt. Det finns så många fina människor. Det sägs att folk sluter upp när något händer, och nu förstår jag vad de menar, avslutar Lisa innan sökinsatsen drar igång.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar