Martin, 25, tävlar om en plats i Funkisfestivalen

Tidigare Funkis-vinnaren tävlar om en plats på hemmaplan i Falkenberg: "Tycker det är toppen".

delningar

Funkisfestivalen är en sångtävling för personer över 15 år, med funktionsnedsättning inom LSS. I år anordnas Funkisfestivalen i Falkenberg för första gången någonsin, och under torsdagskvällen var det audition för deltagarna som sökt sig till tävlingen. En av de sökande är Martin Nilsson, 25 år.

- Jag tycker det är jättebra att människor med funktionsnedsättning får vara med att sjunga, säger Martin om festivalen.

Det är inte första gången Martin tävlar i Funkisfestivalen. På Funkisfestivalens deltävling i Jönköping 2017 kammade Martin hem vinsten med Mojjes låt "Vart ligger landet där man böjer bananerna". Under finalen i Stockholm kom han en delad andraplats.

- Sedan blev det inte någon till gång, eftersom Falkenberg inte var med förra året, förklarar Martin.

Martins pappa, Ronny Nilsson, har sett Martin uppträda vid ett flertal tillfällen. Förutom Funkis, har Martin varit med i pjäser och julshower under gymnasiet och på Allsång på Vallarnas avslutningsföreställning förra året.

- Martin har 110 procent scennärvaro. Han är där, pigg och glad och piskar igång publiken så att det är fullt ös, berättar han.

Förutom att delta i Funkisfestivalen, jobbar Martin på en daglig verksamhet och på ICA Supermarket Skrea Strand. Två av hans arbetskamrater är med och tävlar under torsdagens audition på Tångaskolans fritidsgård. Han är lite av en allätare när det kommer till musik, och gillar allt från kärleksballader till rock.

- Idag ska jag sjunga "Hallå du gamla indian" av Scotts.

Vad tycker du om att Funkisfestivalen anordnas i Falkenberg?

- Jag tycker det är toppen, eftersom jag nu få en till chans att uppträda i Funkisfestivalen.

Festivalen anordnas på Falkhallens Blackbox den 23 februari klockan 18.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar