Martin, 42, tog topplacering i VM

Martin Nilsson. Foto: Anders Andersson

Tävlar i den udda sporten.

delningar

Hallänningen Martin Nilsson, 42, ifrån Halmstad kan numera kalla sig historisk. Han blev i helgen den femte svensken någonsin att ta en topp 10-placering, när han slutade tia i VM i minne. Det genom att samtidigt krossa sju personliga rekord under tävlingen som hölls i Wien.

– Jag är otroligt nöjd med min insats. Det var nervöst då det var mitt första VM men jag lyckades ändå sätta hela 7 personliga rekord. Mest nöjd är jag med kortlekarna och att komma över 2000 binära tal på 30 minuter”, säger en trött men nöjd Martin Nilsson i en kommentar.

Utövarna i VM tävlar om att i minnas namn, kortlekar, historiska datum, siffror, ord, binära tal och abstrakta bilder, i sammanlagt tio olika grenar. Grenarna avgörs under olika tid, alltifrån fem minuter till uppemot en timme.

I en av grenarna, den näst sista, går ut på att lyssna av siffror med en sekunds mellanrum. Utövaren ska därefter skriva när så många av dem som möjligt, vid det första felet slutar domaren att räkna. I grenen är världsrekordet hela 427 siffror. Svensken Jonas von Essen har ett svenskt rekord på 380 siffror.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar