Missing people om sökinsatsen: "Engagemanget är fantastiskt"

Den delen av staden fokuseras sökandet till under fredagen.

delningar

Vid 14-tiden hade Missing people drygt 600 personer registrerats som sökande efter Dante under fredagen, förklarar Missing peoples presstalesperson Jörgen Olsson. Enligt honom är det främst falkenbergare som bidrar i sökandet, men även människor från grannkommuner och personer som rest långa vägar, som bidrar i sökningen.

- Det som är värt att kommentera är den fantastiska optimism som finns bland alla sökare. Vi jobbar enligt hypotesen att han är vid liv och att vi ska hitta honom. Och den märker vi även bland alla sökare, även om de stått och fryst en stund så är de måna om att vi ska hitta honom och vi ska hitta honom vid liv. Det är den ambition vi har här, förklarar Jörgen.

Under dagen är det främst den västra delen om staden som planerats att genomsökas.

- Den västra områdena är nya för oss, sedan har vi sökt om vissa områden och det ska inte ses med så stor dramatik. Det är vår rutin att om vi ser att kvalitén på ett sök inte varit tillräckligt bra så gör vi om det. Det kan vara att vi sökt på natten och det är mörkt, säger Jörgen.

- Vi har en app som alla patruller har, så vi kan se hur de rör sig. Ser vi att mönstret är lite väl glest, så vet vi att det inte är tillräckligt väl sökt och då vill vi söka om det.

Tidigare var sökningen efter Lisa Holm, 17, den största sökningen som Missing People gjort. Sökinsatsen efter Dante har vuxit sig större, något 24Falkenberg tidigare rapporterat.

- Jag tycker man ska fokusera på den enorma uppslutningen som falkenbergarna gjort, det är ändå ett litet samhälle. Många körde vi hem inatt, att nu måste du hem och sova, säger Jörgen.

Han berättar att många sökande var tillbaka redan vid åtta på morgonen, trots att Missing People meddelat att de skulle starta vid tio.

- Engagemanget är stort, både från invånare men också företag och liknande. Det kommer mat och sådant hela tiden. Kommunen har fixat med tält och el. Engagemanget i Falkenberg är fantastiskt, säger Jörgen.

Hur många sökare som behövs, beror på hur många sökområden som Missing people från från polisen, förklarar Jörgen. Men han uppmanar att man söker sig till Missing people snarare än att söka på egen hand.

- Det främsta skälet är att vi söker i tätt samarbete med polisen. Om man söker själv riskerar man att gå ut framför fötterna på en polishund och då har man förstört polisens arbete, avslutar Jörgen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar