Mr. Morfar: "Gripande – men väldigt rolig"

Foto: Thorsson Productions/Pressbild

Allan Svenssons humormonolog "Mr. Morfar" gästar Halmstad.

delningar

Han har spelat rollerna som Gustav Svensson i Svensson Svensson, Erik i Hedebyborna och Jago i Othello. Men aldrig någonsin har han fått vara morfar, varken på scen eller privat. Nu är det dock dags i humormonologen Mr. Morfar. En show som innehar "90 procent humor och resterande del allvar", menar huvudpersonen Allan Svensson, 67, själv.

– När jag fick manustexten första gången skrattade jag högt. Det är en väldigt rolig text, så det var svårt att tacka nej till det här uppdraget. Mr. Morfar har en allvarlig botten som är mycket gripande. Men det är ju trots allt en humormonolog, så visst är den till största del väldigt rolig, säger Allan Svensson.

Onsdagen den 23 januari hade humormonologen premiär på Intiman i Stockholm. Allan berättar att "han fick ett fantastiskt gensvar" av den publik som fyllde hela salongen.

– Premiären var jättebra! Den var vansinnigt rolig. Och givetvis känns det skönt att publiken var så tillfreds med föreställningen. Om jag var nervös? Det är jag alltid. Speciellt i den här rollen som morfar, det är så mycket att läsa sig till i en svår text, berättar Allan, som precis innan vår intervju – läst igenom manuset på nytt.

Man ska dock komma ihåg att Mr. Morfar inte är en tydlig karaktär, så som vi känner Gustav Svensson. Det här är i stället en man i olika aspekter, och som gärna tänker högt, menar skådespelaren. Och visst kan Allan Svensson känna igen sig själv i morfar, även om han är farfar i vardagen.

– Det är det här främst med åldersnoja jag tänker på. När jag var 50 år blev jag farfar. På den tiden förknippade man farfar med en herre med långt, vitt skägg som satt i rullstol. Då var man inte riktigt redo för det klivet, men i dag är det helt fantastiskt, förklarar den folkkäre skådespelaren.

På Alla hjärtans dag, den 14 februari, det Halmstadbornas tur att få möta denne morfar. Allan Svensson berättar att han verkligen ser fram emot sitt Halmstadbesök, lika mycket som han ser fram emot hur publiken kommer att ta emot denne morfar.

– Jag kan lova dig att publiken kommer ha svårt för att hålla sig för skratt, avslutar Allan Svensson.

Mr. Morfar äger rum på Halmstads teater den 14 februari, med start klockan 19.

Video: Thorsson Productions.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar