Nedskärningar på Essity i Falkenberg

Så många anställda blir drabbade.

delningar

I oktober meddelade det globala hygien- och hälsobolaget Essity att de planerar att minska personalstyrkan med tusen tjänster på sina arbetsplatser runt om i världen, något 24Falkenberg tidigare rapporterat.

Som följd av nedskärningen försvinner trettio tjänster på Essity i Falkenberg enligt IF Metall. Det är främst arbetare i produktionen som drabbas av nedskärningen, rapporterar Hallands Nyheter.

– I Falkenberg är det kollektivsidan som nästan helt och hållet berörs av neddragningen, berättar Olle Torlycke, fackordförande för IF Metall på Essity i Falkenberg, till Hallands Nyheter.

Orsaken till nedskärningen anses vara minskad produktion. Bland de som slutar är det tio personer som fått pensionsuppgörelser i förtid. Enligt facket är det ytterligare tjugo personer med visstidsanställning som får lämna. Men enligt Essity är det färre än tjugo visstidsanställda som kommer behöva sluta.

– Jag ser ändå framåt med tillförsikt, för det här är inte en konjunkturfråga. Blöjor behövs alltid. Plötsligt kan företaget få ett nytt större kontrakt där vi plötsligt måste nyanställa igen, säger Olle.

Bolaget hade cirka 400 anställda i Falkenberg och totalt 2000 anställda i landet innan nedskärningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar