Nu öppnar Sibylla i Falkenberg: "Pirrigt"

Ny restaurang med drive-in vid Tångarondellen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under onsdagen var det smygpremiär för Sibylla vid Tångarondellen i Falkenberg. Eftermiddagens gäster bjöds på "Sibyllas nationalrätt" kokt korv med bröd och till kvällen anordnas en VIP-afton med bland annat personal och deras vänner. På torsdag klockan 10.00 öppnar ägarna Åsa Wretman och Torbjörn Nordlander upp dörrarna till den nya restaurangen på riktigt.

- Det är lite pirrigt, men det ska det vara. Det är som när man är ny på jobbet, säger Åsa.

Paret Åsa och Torbjörn är bosatta i Steninge och de har lång erfarenhet av just Sibylla. De berättar att de drev Sibyllarestaurangen i Halmstad i trettio år, fram till år 2017. Dessutom driver de Sibylla i Älmhult sedan 2015.

- Att vi bytt stad från Halmstad till Falkenberg känns väldigt inspirerande faktiskt, det känns som en stor utmaning. Vi har full respekt för att det är en tuff konkurrens i Falkenberg, men vi tror ändå att det kan finnas utrymme för en Sibylla här också, säger Torbjörn.

- Det blir ett bra komplement här vid Tångaområdet med den nya handelsplatsen, förklarar Åsa.

Vad var det som fick er till att fastna för just Sibylla?

- Vi hade ju Sibylla i Halmstad i över trettio år, så för oss finns det inget annat än Sibylla. Det blir lite grann som en livsstil, säger Torbjörn.

- Man blir som en hel Sibylla-familj, både med de anställda centralt och vi franchisetagare tillsammans med anställda. Vi blir ett gäng fast vi är enskilda företagare allihopa, säger Åsa.

Paret berättar att de anställt 18 personer, och främst är det unga personer som ska börja arbeta på den nya restaurangen.

- Det roliga är just att bygga upp en rörelse och anställa personal och se hur de utvecklas, framförallt som personer. Det här är ett första jobb för många, säger Torbjörn.

I sommar bjuds barnen på bamseglass.

Deras nya restaurang i Falkenberg är utrustad med sjuttio sittplatser inomhus och femtio platser utomhus. De har dessutom en drive-in lucka på restaurangen, vilket har blivit allt vanligare bland kedjans restauranger.

- Många tänker Sibylla som det lilla gatuköket på torget. Men under de senaste 5-10 åren har det varit en stor förändringsprocess. Det är sådana här anläggningar som byggs nu, som är tipp-topp moderna, förklarar Torbjörn.

Sibylla kommer ha öppet 10.00-22.00 varje dag. Under Wheels and Wings planeras längre öppettider.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.