Nya bussar införs – så gynnas resenärerna

Nu kan hallänningarna snart få sätta sig på sprillans nya bussar.

delningar

Hav och stränder är signerat Halland. Det anser också Hallandstrafiken som nu sätter den typiskt halländska miljön på sina nya stads- och regionbussar. Varje buss kommer att lackas i färgen "skyblue". I en siluett kommer bussarna prydas av pixlar i beiga och blåa toner, för att symbolisera strand och hav, skriver Hallandsposten.

– Pixlar är ju den digitala bildens minsta beståndsdel och signalerar nutid. Om man kisar eller om bussen kommer i fart så kommer man att uppfatta pixlarna som en bild av den halländska guldkusten. En av pixlarna är också guldfärgad, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschefen på Hallandstrafiken, till Hallandsposten.

Så kommer de nya bussarna att se ut. Foto: Sara Althoff

Nyheter blir det också invändigt i bussarna. Stolarna kommer att vara mörkgrå, i stället för blå som de är i dag. Dessutom står det klart att bussarna kommer att drivas med fossilfritt bränsle samt utrustas med wifi och usb-uttag.

– I dag är 90 procent av bussarna fossilfria, men det finns bara wifi på enstaka bussar. Trafikföretagen äger själv bussarna, men vi bestämmer hur de ska se ut både invändigt och utvändigt, säger Daniel Modiggård, trafikplaneringschef på Hallandstrafiken, till Hallandsposten.

De nya bussarna tas i bruk 2020.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar