Laddar

Nya Paraplyteatern har startar internationellt samarbete: "Jätteroligt"

Foto: Privat/ Emma Wellsfält

Kommer uppträda tillsammans på teaterfestivalen i London.

delningar

Nya Paraplyteatern i Falkenberg har startat ett samarbete med en teaterorganisation i Tyskland. Deras gemensamma teaterföreställning kommer visas i Tyskland, i Sverige och på teaterfestivalen "IYAF Kingston" i London.

- Det är första gången vi gör ett internationellt utbyte för att åka till den internationella festivalen, förklarar Emma Wellsfält, regissör och projekt ordförande i föreningen.

De senaste sex åren har Nya Paraplyteatern, som består av ungdomar mellan 12-20 år, åkt till en teaterfestivalen i London där de visat sina teaterföreställningar. Under tio dagar visas runt 300 föreställningar på den stora festivalen.

I år genomför gruppen för första gången en föreställning med en teatergrupp från Stralsund i Tyskland. Samarbetet startade under "IYAF Kingston" i fjol, efter att teatergrupperna sett varandras föreställningar. Innan teatergrupperna åkte hem anordnades ett möte där samarbetet inleddes.

- Vi har tillsammans kommit fram till vad det blir för typ av föreställning. Alla repetitioner sker på engelska och föreställningen kommer ske på engelska, förklarar Emma.

Totalt blir det 20 medverkande i den gemensamma teaterföreställningen. Föreställningen "Monsters & Me" kommer visas i Tyskland den första och tredje juni och i Falkenberg under midsommardagen.

- Det är jätteroligt att dela det här med några från ett annat land. Att kunna sammanväva alla tankar såhär är jättehäftigt, säger Emma.