Nya Paraplyteatern har startar internationellt samarbete: "Jätteroligt"

Foto: Privat/ Emma Wellsfält

Kommer uppträda tillsammans på teaterfestivalen i London.

delningar

Nya Paraplyteatern i Falkenberg har startat ett samarbete med en teaterorganisation i Tyskland. Deras gemensamma teaterföreställning kommer visas i Tyskland, i Sverige och på teaterfestivalen "IYAF Kingston" i London.

- Det är första gången vi gör ett internationellt utbyte för att åka till den internationella festivalen, förklarar Emma Wellsfält, regissör och projekt ordförande i föreningen.

De senaste sex åren har Nya Paraplyteatern, som består av ungdomar mellan 12-20 år, åkt till en teaterfestivalen i London där de visat sina teaterföreställningar. Under tio dagar visas runt 300 föreställningar på den stora festivalen.

I år genomför gruppen för första gången en föreställning med en teatergrupp från Stralsund i Tyskland. Samarbetet startade under "IYAF Kingston" i fjol, efter att teatergrupperna sett varandras föreställningar. Innan teatergrupperna åkte hem anordnades ett möte där samarbetet inleddes.

- Vi har tillsammans kommit fram till vad det blir för typ av föreställning. Alla repetitioner sker på engelska och föreställningen kommer ske på engelska, förklarar Emma.

Totalt blir det 20 medverkande i den gemensamma teaterföreställningen. Föreställningen "Monsters & Me" kommer visas i Tyskland den första och tredje juni och i Falkenberg under midsommardagen.

- Det är jätteroligt att dela det här med några från ett annat land. Att kunna sammanväva alla tankar såhär är jättehäftigt, säger Emma.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.