Nyårscup för andra året i rad: "Väldigt spännande"

Foto: Jebran Shamal - Foto: Privat

Efter förra årets succé blir det ny omgång av fotboll och fest för ungdomar.

delningar

För andra året i rad anordnas en nyårscup med fotboll och fest i Breareds Idrottshall. Totalt har tio lag anmält sig till "Integration nyårs cup och fest 2019" och deltagarna består av tjejer och killar från bland annat Varberg, Falkenberg, Göteborg och Kungsbacka.

- Det är viktigt för ensamkommande ungdomar att ha något att göra, vi ska fira det nya året med fest, säger en av arrangörerna från Varbergs Handbollsklubb, Jebran Shamal.

Under förra året var ungefär 250 personer på plats under cupen. Förutom fotbollslagen var lärare, föräldrar och politiker med och firade in det nya året under cupen.

- Det var många ungdomar som skrev till mig och frågade om en turnering. Många har det tufft och får avslag på sin asylansökan, så vi behöver göra något roligt för att slippa tankarna en stund, förklarar Jebran.

Deltagarna är mellan 16-25 år och kommer från olika nationaliteter. Förutom fotboll blir det dans, sång, handboll, hamburgare och fika under evenemanget. Cupen sponsras av Varbergs kommun (Centralen), Ica Kvantum, Löftadalens folkhögskola, RRT och Varbergs Handbollsklubb. Jebran förklarar att Therese Andreasson, Ulf Hedeldahl och ett tiotal ungdomar hjälper till i planeringen av cupen.

- Det har varit jättetufft men också väldigt spännande, att vi tillsammans gjort detta och att så många engagerar sig, förklarar Jebran.

"Integration nyårs cup och fest 2019" pågår på fredag den 4 januari mellan klockan 08.30–17.30 i Breareds Idrottshall.

- Alla är välkomna hit, avslutar Jebran.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar