Över 20 år som revyartist: "Fantastiskt roligt"

Varbergsbon förbereder sig för premiären.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Varbergaren och mångsysslaren Lena Petersson har en intensiv period över vintern. Förutom att illustrera bilder på sitt egna företag, förbereder hon sig för premiären för Falkenbergsrevyn. 24Varberg har träffat Lena, som varit revyartist i över tjugo år.

Hur länge har teater varit ett intresse?

- Det började i skolan litegrann, jag var med på olika spex. Egentligen började jag spela teater när jag gick i nian, då kunde man välja något som hette konst istället för tyska och sådant. Sedan började jag inte jobba med det förrän jag fick erbjudande om att vara med i Krogseredsrevyn, som det då var innan det blev Falkenbergsrevyn. Sedan bildades Falkenbergsrevyn året efter med samma gäng i stort sett, men vi flyttade in till stan. Jag började repetera för revyn -96 och första föreställningen var -97.

Har du varit med varje år sedan dess?

- Jag har hoppat ett år. Då höll jag på med att illustrera en barnbok, så det blev det lite för mycket. Så jag valde att ta en paus det året.

Vad är det som lockar med revyn?

- Det är så fantastiskt roligt för att det är en sådan variation. Vi är helt enkelt ett jättehärligt gäng som har väldigt roligt tillsammans. Man är med från scratch, vi skriver nummer med. Så man är delaktig hela vägen och då blir det liksom en härlig helhet.

Vad brukar du få spela för roller?

- Det är väldigt olika. Man kan vara allt från kossa till Carola Häggkvist. Både i musiken och sketcherna så kan man få vilken roll som helst.

Vilka roller är roligast att spela?

- Jag tycker egentligen sångnummer är roligast, det är där jag hör hemma mest. Jag är i grund och botten sångerska och har jobbat med sången på heltid i många år. När vi får till riktigt bra musiknummer är det där jag trivs mest.

Hur känns det med det ni fått fram i Falkenbergsrevyn i år?

- Det känns mycket bra måste jag säga, väldigt kul. Vi har fått ihop en bra blandning med musik och sketcher.

Vad gör du över sommaren?

- Jag är ute och sjunger lite på egen hand. Jag har bland annat gjort ett program om Monica Zetterlund, med delar utav henne repertoar. Sedan gör jag lite olika företagsjobb.

Hinner du vara ledig något?

- Det är dilemmat. Ledighet hittar jag emellanåt, men långvarig semester är sällsynt. Men jag får jobba med mina två stora intressen, det är en stor förmån.

FAKTA

Fakta

Namn: Lena Petersson

Ålder: 55 år

Bor: Galtabäck utanför Tvååker i Varberg

Jobb: Revyartist, konstnär och designer

Familj: Sambo, och sonen Hugo, 26 år

Intresse: Sjunga, måla och illustrera. Jag jobbar med mina intressen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar