Polisen ger inte upp hoppet i Älvseredsfallet

"Jag slutar inte hoppas på att vi ska hitta honom."

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 1 maj år 2017 försvann livsmedelshandlaren i Älvsered spårlöst. I september fick utredningen internationell hjälp för att spåra elektronisk kommunikation mellan de personer som är av intresse i utredningen, något 24Falkenberg tidigare rapporterat. Polisen har ännu inte analyserat färdigt den elektroniska kommunikation som kommit in.

- Vi arbetar inte så aktivt med utredningen just nu, den är ungefär i samma läge som för några veckor sedan, säger Lars-Gunnar Perlinger, utredningsledare för grova brott i Halmstad.

Trots att polisen fått in den elektroniska kommunikationen, väntar de fortfarande på svar i andra undersökningar. Vilka undersökningar det gäller, vill Perlinger inte gå in på.

- Vissa saker vet vi inte när vi får in, för det är vissa speciella undersökningar som är tidskrävande och vi vet inte vilket resultat det ger, förklarar han.

Det är främst tre män som tidigare suttit häktade som är misstänkta i försvinnandet. Männen hade reseförbud där de inte fick vistas utanför länet samt anmälningsplikt till polisen, fram till i våras.

- Det handlar om kvalitetsprincipen och vilka intrång det är för den enskilde. Nu har utredningen pågått så länge, förklarar Perlinger gällande att de misstänkta männen nu går helt fria. Han fortsätter:

- Vi såg att vi inte skulle kunna komma framåt under en överskådlig tid med det här. Vi visste inte när vi skulle få svar på vissa frågor eller om vi någonsin kommer få de svaren heller. Och dyker mannen i Älvsered upp hamnar vi i ett nytt läge. Jag slutar inte hoppas på att vi ska hitta honom, säger Perlinger.

Det stora området i Älvsered har tidigare blivit genomsökt av Missing People. Fram tills för någon månad sedan har polishundarna haft sin obligatoriska träning i området.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar