Politiker i Falkenberg listas som kandidat till EU-valet

Foto: Pressbild Kristdemokraterna - Foto: Pressbild

Partiets enda representant från Halland.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under måndagen fastställdes kandidatlistan till Europaparlamentet från Kristdemokraternas partifullmäktige. Georgia Ferris (KD) från Falkenberg står med på listan, och blir därmed Kristdemokraternas enda representant från Halland.

– Det är otroligt hedrande att få representera Halland på Kristdemokraternas lista till EU-Valet, säger Georgia Ferris i ett pressmeddelande.

Nomineringskommittén har utsett Sara Skyttedal från Linköping och David Lega från Göteborg som toppduo. Georiga Ferris, som varit politiker för Kristdemokraterna sedan år 2010, står på plats 37 på kandidatlistan.

– Jag tror verkligen på EU som ett fredsprojekt, och det är vad vi måste ta fasta på. För mig är det viktigt att beslut tas så nära medborgaren som möjligt, och i EU måste vi därför fokusera på fred, miljö och klimat, sådant vi löser bäst tillsammans. Det handlar inte om betald tågluff eller uppdelning av föräldraledighet, för det är sådant familjer ska och bör lösa kring köksbordet. Från kommunpolitiken vet jag att varje beslut jag tar påverkar invånarna, de jag möter i matbutiken, på torget eller på träningen, och att varje skattekrona måste vägas noggrant så att den gör största nytta för dem. Den närheten är viktig för mig att ta med in i EU, säger Georgia.

Hur det går för Georiga Ferris i EU-valet, återstår att se. Omröstningen sker i maj år 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar