Premiär för nya Lidlbutiken i Falkenberg: "Väldigt stolta"

Fått en internationell miljöcertifiering för den nya byggnationen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under torsdagen var det premiär för Lidls nya butik i Falkenberg, som flyttat ett stenkast från tidigare lokalen på Sömmerskevägen. Kedjans butik har fått en prestigefylld miljöcertifiering och blivit något större än den tidigare butiken.

- Den långa väntan är över äntligen, det känns bra. Det har varit hektiska veckor och många detaljer som ska komma på plats, säger Johan Åkerblom, butikschef.

Ingången är prydd med ballonger och under morgonen syntes många kunder till inne på Lidl. Med en yta på 1400 kvadratmeter har affären blivit något större än den förra.

- Vi ville ha en större och fräschare butik. Vi tror på läget här, det ligger väldigt bra till med mycket folk som passerar, säger Petra Whitehead, press- och PR-ansvarig på Lidl.

Den nya byggnationen har blivit certifierade genom BREEAM, som är en miljöbedömningsmetod som använts internationellt sedan 1990. Kedjan har tidigare haft tre butiker i Sverige som fått certifieringen: i Växjö, Kungsäter och Södertälje. Lidl har nu fått sin fjärde certifiering i Sverige, i butiken i Falkenberg.

- Vi vet att kunderna vill ha hållbart. När vi bygger nytt så bygger vi absolut hållbart, för det är det som är framtiden, säger Petra.

Den nya byggnationen har bland annat fått solceller, censorstryd belysning, laddningsstationer för elcyklar, laddningsstationer för elbilar, ekozoner och grönytor utanför.

- Vi är väldigt stolta över den här butiken och det är jätteroligt att få till en BREEAM-certifiering här i Falkenberg, säger Petra.

Sortimentet är likadan som i den förra butiken, med bland annat tyska, italienska och svenska råvaror. Vad som händer med den gamla lokalen, är i dagsläget oklart.

- Den gamla lokalen vill vi hyra ut. Vi söker aktivt efter någon annan aktör som kan vara där. Vad det blir vet jag faktiskt inte ännu, avslutar Petra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar