PROGNOS: Risk för snöfall

Foto: Aleksandr Kichigin, Mostphotos - Foto: Mostphotos

Här är veckans väder.

delningar

Veckan bjuder på varierat väder med moln, sol, regn, blåst och snö. Måndagen inleds med fyra till sex plusgrader och mulet väder.

- Till kvällen rör det sig in regn väster ifrån, då kommer det regna i hela Halland. I samband med att regnet drar in under kvällen kan blir bli blåsigt. Regnet dröjer kvar till tisdag morgon, berättar Malva Lindborg, meteorolog på SMHI.

Tisdag beräknas bli molnig med måttliga till svaga vindar. Därefter blir det kallare temperaturer med risk för minusgrader.

- Regnet kan övergå till snöfall på tisdag kväll och natten till onsdag. Det kan bli noll till någon minusgrad i Halland. Under onsdag blir det något kallare och sol. Det är främst i de inre delarna av landet det kan bli någon centimeter snö, längst kusten rör det sig om några snöflingor. Det är inte speciellt mycket snö vi pratar om, men lite vitt här och var, förklarar Malva.

Torsdag inleds med några enstaka minusgrader och moln. Under dagen övergår temperaturen till två till tre plusgrader.

- På fredag blir det regnskurar till en början, sedan är det solchanser med plusgrader över Halland. Det blir upp mot tre till fyra plusgrader under dagen.

Under lördag blir det bli sol med minus två grader till två plusgrader. Senare under dagen väntas nederbörd, enligt meteorologen.

- I nuläget ser det ut att bli snö och regn över Halland till helgen, men exakta tider och hur mycket det blir är svårt att säga såhär i början på veckan, avslutar Malva.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.