PROGNOS: Så blir vädret i veckan

Foto: Hans Christiansson

Kylan är här - Trafikverket uppmanar till försiktighet i trafiken.

delningar

Temperaturerna i veckan beräknas hålla sig mellan någon minusgrad till tre grader under dagtid. Nattetid kryper temperaturen under nollgradigt och på tisdagen kan det bli så kallt som minus tre grader under natten.

Temperaturen försvårar också arbetet för SMHI:s meteorologer, som menar att väder och vind kan röra på sig när temperaturen ligger så nära nollsträcket.

- När temperaturen ligger så nära noll som den gör i veckan, finns det stor risk att prognosen kan komma till att ändras under veckan. Det är givetvis jättesvårt att säga om det blir så eller inte. Man bör hålla sig uppdaterad i prognosen de närmsta dygnen i alla fall, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Måndagen inleds med moln och nollgradigt väder i Falkenberg. Trafikverket har på måndagen gått ut med en varning för halka i stort sett över hela landet. Därför bör allmänheten hålla sig uppdaterad genom både Trafikverket och väderprognosen, då vädret nu kan ställa om hastigt.

Under natten till tisdag väntas det bli -3 grader som kallast, och minusgraderna beräknas hålla i sig under tisdagmorgonen. Under eftermiddagen och kvällen blir det en till två plusgrader och moln.

Plusgraderna och molnen väntas stanna till onsdagen och det blir tre grader som maxtemperatur. Under torsdagen beräknas det en till två plusgrader och regn delar av dagen.

På lördag är minusgraderna tillbaka. Enligt SMHI blir det två minusgrader som kallast med moln och milda vindar. Under dagen går temperaturen upp till noll grader igen. Under söndag blir det tre grader som varmast och regn delar av dagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar