Publiken hamnar i centrum i fartfylld föreställning

Foto: Pressbild/Håkan Larsson

Då kommer "Black Forest" till Falkhallen.

delningar

Norrdans sätter nu upp föreställningen "Black Forest" som sätter åskådarna i händelsernas centrum. Showen både lockar och utmanar och är en omtumlande upplevelse i högt tempo med extrem precision. Den 22 november besöker Norrdans Falkhallen i Falkenberg med sin show "Black Forest". Falkenberg blir därmed en av totalt sex städer som besöks på turnén.

Koreografin beskrivs som stor och vild, med ett driv som för tankarna till barndomens lekar. Koreografen som ligger bakom Black Forest, Mari Carrasco, fick sitt genombrott 2012 med den prisbelönta koreografin "Bartolomeo" och publiksuccén "Girls will make you blush" som fick varm kritik. Samarbetet med Norrdans internationella dansensemble erbjuder en stark upplevelse för publiken, som får ta plats direkt intill dansarna på spelytan.

Sedan Norrdans bildades 1995 har de presenterat ett stort antal föreställningar med koreografier av både internationella tungviktare som nya talanger inom samtida dans s speciellt fokus på den unga publiken. Kompaniet har sin bas i Härnösand men turnerar regelbundet regional, nationellt och internationellt.

FAKTA

TURNÉSCHEMA:

15 november Gävle, Gävle Teater

17 november Örebro, Hjalmar Bergmanteatern

20 november Västerås, Västerås Konserthus

22 november Falkenberg, Falkhallen

26 november Malmö, Dansstationen

27 november Malmö, Dansstationen

29 november Linköping, Dansens Hus

Dansnät Sverige är ett nationellt nätverk som drivs av viljan att visa angelägen danskonst - ett nationellt nätverk för den samtida danskonsten och dess publik.

DE BRINNER… …för att människor ska kunna uppleva angelägen, intressant och spännande danskonst varhelst de bor i landet.

DE TURNERAR… …runt 15 internationella och svenskproducerade föreställningar varje år som tillsammans ger 100-talet speltillfällen.

DE SAMPRODUCERAR… …dansföreställningar för att stärka danskonstnärernas produktionsförhållanden och förankra det konstnärliga arbetet i en lokal kontext.

DE UTVECKLAR… …kunskap på och utanför scenen genom fortbildning i scenteknik och kommunikation samt genom publiksamtal, workshopar och seminarier.

DE ÄR… …ett fristående nätverk där dansscener, institutioner, regionala dans- och musikverksamheter samt kommunala och regionala kulturförvaltningar samverkar för att stärka danskonsten genom att stimulera till ökat intresse och nyfikenhet och stärka och bygga nationella strukturer för den samtida danskonsten

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar