Regionen satsar miljonbelopp på rekryteringar

Foto: Arkiv

Här är arbetsområdet som berörs.

delningar

Bristen av dietester i länet ska snart vara ett minne blott, det menar Region Halland som nu storsatsar inom arbetsområdet. Därför satsar man nu 13 miljoner kronor på att få ordning det hela.

– Vi tog ett beslut inom regionen för ett par veckor sedan, där vi fastställde att cirka 15 dietester ska anställas inom fem år, säger Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), andre vice ordförande i hälso- och sjukvårdsutskottet i Region Halland.

Tidigare har upplevelsen varit från Region Hallands sida att dietesterna inte räckt till, och att patienterna fått träffa andra inom sjukvården, som inte varit utbildade dietester. Bensköld Olsson menar dock att det inte har varit negativt.

– Den personal som fått ta hand om dietisternas arbete har också varit kunniga inom området. Men varför vi nu vill ha fler dietister grundar sig i att dietesterna har mer kompetens, och att patienten vid första tillfället åtminstone bör träffa en utbildad dietist, förklarar hon.

Regionens hårdsatsning påverkar länets samtliga kommuner. Satsningen gäller alltifrån Hallands sjukhus till närsjukvården.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar