Så blir SM-tävlingen: "Mat ligger oss varmt om hjärtat"

Foto: Gustaf Adolfsson/Next Skövde/mynewsdesk - Foto: Pressbild

En av deltävlingarna hålls i Falkenberg.

delningar

I mars presenterades att en av sex deltävlingar i SM i utomhusmatlagning ska hållas i Falkenberg. Den 29 juni är det dags Skrea strands norra del. Där kan matlagningsintresserade få chansen att sätta sina kunskaper på prov.

– Det kommer bjudas på underhållning och in-action matlagning när lagen på tid ska tillaga en trerätters måltid över öppen eld. Lagen får bara använda en förutbestämd råvarukorg, såklart fylld med råvaror från Falkenbergs Skafferi, säger Susanne Thorsson, projektledare på Destination Falkenberg, i ett pressmeddelande.

Flera lag från Falkenberg kommer att delta. Två deltagare är team Skärselden med Marcus Nordgren från Prostens men även amatörlaget Rogers Gäng.

Förutom tävlingen kan besökare träffa vildmarksexperter, få tips och äta från det lokala skafferiet. Scouterna kommer bland annat att visa hur man gör godis på stormkök. Juha Rankingen och Alf Andersson som har skrivit boken Lägereldens mat tillsammans med fotografen Jonas Gerdle kommer även att visa hur man lagar mat över öppen eld.

– Mat ligger oss varmt om hjärtat och Falkenberg har massor av möjligheter till friluftsliv så det här är en perfekt kombination. Vi gör det till ett event för hela familjen där tanken är att bjuda på inspiration och tips för att vilja pröva på själv, säger Susanne Thorsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar