Så går planeringen inför studentbalen i Falkenberg

Milla, Gabriel och Nora. - Foto: Viktoria Andersson

Drygt två veckor kvar till studenternas bal på Strandbaden.

delningar

Om drygt två veckor är det dags för studenterna vid Falkenbergs Gymnasieskola och Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg att gå på bal. Söndagen den 9 juni beräknas cirka 300 elever ta sig till balen på Strandbaden.

Det är Gabriel Andersson och Nora Giraskovic från Ekonomiprogrammet och Milla Svensson från Handelsprogrammet, som planerat balkvällen tillsammans med Strandbaden.

- Vi har tagit emot anmälningar, planerat menyn, planerat vad som händer under kvällen, anställt ordningsvakter, fixat röda mattor, kravallstaket, hyrt in dj:s, fixat ljus och ljud. Det är mycket, men Strandbaden har varit bra som hjälpt till, säger Gabriel om planeringen.

Trion hjälpte till under fjolårets student och blev därefter utvalda till årets studentkommitté. Förutom balen, har de planerat studentfesterna ihop med Bratt och den avslutande studentveckan, som inträffar dagarna efter söndagsbalen.

- Det har flutit på väldigt bra detta året, allting har liksom blivit rätt. Vi har varit noggranna hela tiden så det har inte blivit något extraarbete, förklarar Milla.

De berättar att planeringen inför balen pågått i ungefär ett halvår, men att de var i kontakt med Strandbaden redan för ett år sedan. Utmaningen har varit att få tag på röda mattor och kravallstaket, men nu är nästan allting färdigt inför den stora dagen.

- Nu är det bara lite underhållning kvar till middagen, säger Nora.

Hur känns det för er nu, efter att ni varit med och planerat allting?

- Det känns skönt. Nu är det "the final touch" typ. Det är nu man också ser arbetet vi lagt ner under två års tid, säger Gabriel.

- Samtidigt känns det lite tråkigt. Det har ju varit väldigt stressigt vissa perioder och man har stressat upp sig lite i onödan. Man har ju hela tiden haft det som ett extrajobb och nu bara försvinner det. Det tycker det är lite tråkigt, säger Nora.

Vad har ni för förhoppningar på kvällen?

- Förhoppningen är att alla ska få en bra kväll och känna sig nöjda. Att de känner att de gjorde ett bra val att komma dit, säger Milla.

Finns det något studenterna bör tänka på under balkvällen?

- Att inte dricka för mycket. Att det blir en minnesvärd kväll och att den inte glöms bort, säger Milla.

- Ta vara på kvällen. Tänk på att det är våra sista dagar ihop och att vi ska ha kul, säger Nora.

- Att inte ta allting så allvarligt. Jag tror att det är ganska mycket stress kring balen, avslutar Gabriel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar