Så mycket pengar får Falkenbergs FF – av spelföretaget

Delar ut miljontals kronor till föreningar i landet.

delningar

År 2012 startades initiativet "Gräsroten", där femtio miljoner kronor från Svenska Spel delas ut till olika föreningar varje år. Bland föreningar som får sponsring genom avtalet, finns bland annat Falkenbergs FF med.

- Det är våra kunder som bestämmer hur pengarna fördelas. Som kund kan man välja upp till tre föreningar att stödja, förklarar Johan Söderkvist, corporate communications på Svenska Spel.

Han förklarar att varje krona man spelar för, omvandlas till tio poäng till den förening man väljer att stödja. Poängen omvandlas i sin tur till pengar som delas ut i föreningarna. Totalt är det 73 327 kronor som delats ut till Falkenbergs FF:s ungdomsverksamheter och talangakademin.

- Det är väldigt trevligt, det är ett centralt avtal där man fördelar pengar. Det är en rättvis fördelning på det sättet, säger Lars Eric Nilsson, ordförande på Falkenbergs FF.

Han berättar att Falkenbergs FF fått sponsring genom avtalet de senaste fem till sex åren. Han poängterar att pengarna inte går till elitlaget i föreningen.

- Idag är det 8495 föreningar anslutna till gräsroten. Det är 845 370 personer som är med och stöttar föreningarna, förklarar Johan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar