Singel i Sverige reser till Sydafrika

Vill bryta ensamheten - nu reser singlarna tillsammans till Sydafrika.

delningar

Singel i Sverige startade år 2000 i Falkenberg och de har årligen återkommande evenemang. Året efter uppstarten gjordes en dokumentärfilm om singlarna som är med i föreningen. De håller i träffar och olika events på orter runt om i Sverige och bevakas flitigt av media.

För många som är singlar finns det ett behov av att mötas, bryta den eventuella ensamheten och att finna nya vänner och det är där som Singel i Sverige kommer in i bilden. Nu ska gruppen åka till Sydafrika tillsammans i februari - och andra singlar är välkomna att följa med.

De som driver Singel i Sverige har besökt landet två gånger och längtar nu tillbaka. Skillnaden är att de den här gången ger andra singlar möjligheten att följa med och dela upplevelsen med andra.

- Ju fler som är med, desto mer glädjer vi varandra. Jag får mail och brev av folk som gifter sig som träffats på mina event. Det här är världens roligaste jobb, sa initiativtagaren Helen Andersson när de annonserade nya event i Varberg i oktober.

Rundresan i Sydafrika inkluderar Kapstaden och Garden Route. Kapstaden erbjuder en behaglig kombination av både stadsliv och vacker natur. Förutom besök på Godahoppsudden och vingårdar så ska de även bekanta sig med människorna i kåkstäderna. Längs den Sydafrikanska kusten finns pingviner och med tur syns även valar. Resan norrut går via inlandets torra halvöken, vidare över en bergskedja med vyer och ner mot frodiga Garden Route som följer Indiska oceanen med promenader i regnskogen eller på milslånga sandstränder. Resan avslutas med viltsafari.

Det är ett begränsat antal platser på resan.

FAKTA

Singel i Sverige utvecklade företaget med en community som satsar på en dejtingsajt och  events och enkla möten i hela Sverige. Sajten ägs av Helén Andersson. De satsar på alla åldrar. Singel i Sverige lobbar också i olika frågor för singlar då gruppen singlar inte finns med i de politiska frågorna som grupp.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar