Skolor tvingas stänga ner: "Känns ända in i själen"

Kraftiga åtgärder för att få ihop ekonomin – så påverkas barnen.

delningar

Barn– och utbildningsnämnden måste spara närmare tolv miljoner kronor. Det innebär bland annat att den öppna förskolan i Ullared och Stenfalkens förskola stängs ner och personalstyrkan bantas.

Det är bara några av de saker som Falkenbergs skolpolitiker tog beslut om förra veckan. De har nu tagit fram en handlingsplan för att spara tolv miljoner.

– Det är ett beslut som måste fattas för att möjliggöra en ekonomi i balans under 2019, vilket är vårt uppdrag. Men det var inte med lätthet vi fattade dagens beslut, utan det känns ända in i själen när det handlar om verksamhetsanpassningar av detta slag, säger Peter Dygården (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Förutom att öppna förskolan och Stenfalkens förskola läggs ner blir det minskade öppettider på Nattugglan och färre antal dagbarnvårdare. Eleverna i årskurs 4-6 kommer även att få byta skola, från Årstadskolan till Söderskolan.

– Det känns inte alls bra. Vi ville satsa på skolan, men det här är en verklighet som finns i många av Sveriges kommuner. De äldre blir fler, barnen ökar och det är färre som ska betala. Det är tuffa ekonomiska förhållanden och som politiker kan man inte blunda för verkligheten, säger Peter Dygården (S) till Hallandsnyheter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar