Stor fisketävling arrangeras – båt i vinstpotten

Foto: Arkiv

Sommaren är räddad för fiskeintresserade hallänningar.

delningar

Sugen på gäddfiske och inte kan få nog av det? Då har du förmodligen hela sommaren räddad. Från och med den 1 juni kan du ge dig ut i vilket vatten du vill för att fånga den största gäddan som du aldrig någonsin tidigare skådat.

Sommargäddan 2019, som tävlingen heter, arrangeras av The Big 5. Visionen är att kunna erbjuda hela svenska folket en skonsam fisketävling, där varken en enskild sjö eller vattendrag blir påverkat av de hundratalet fiskare som ger sig ut i jakten på den största gäddan.

The Big 5 har delat in Sverige i fem tävlingszoner, syd, öst, väst, mitt och norr. Halland ingår i zon väst, vilket innebär att de tävlande hallänningarna ställs mot andra fiskare i Västra Götaland och Värmland. Det är alltså fem vinnare som slutligen kommer att koras när tävlingen avslutas den 25 augusti. Då får vi också veta vem som ror hem båten som ligger i vinstpotten.

Sommargäddan arrangeras för andra sommaren i rad och i fjol tävlade 363 lag. I dagsläget är 303 lag anmälda till årets tävling. Ett lag får bestå av som mest tre personer, men deltagaren kan också tävla ensam.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar