Stort samarbete i Falkenberg: "Känns kul"

David Svensson, CSR-ansvarig i Falkenbergs FF, Calle Fredin, Sektionschef på Arbetsförmedlingen, Patrik Lundgren, Klubbchef i Falkenbergs FF, Karin Heri, Nationell Samordnare Sysselsättning Svensk Elitfotboll och Dan Randelid, Arbetsmarknadschef på Falkenbergs kommun - Foto: Pressbild

Arbetsförmedlingen, Falkenbergs FF och Falkenbergs kommun ingår i det lokala avtalet, som ska hjälpa unga personer ut i arbetslivet.

delningar

Arbetsförmedlingen, Falkenbergs FF och Falkenbergs kommun startar ett gemensamt samarbete - för att skapa sysselsättning för unga personer som står långt utanför arbetsmarknaden. Deras nya avtal har som mål att bland annat skapa nya vägar in i arbetslivet för personer mellan 18-29 år.

– Vi ska sy ihop paket och innehåll för att matcha praktikplatser till ungdomar utifrån deras intressen, säger David Svensson, CSR-ansvarig i Falkenbergs FF, i ett pressmeddelande.

Den lokala överenskommelsen innebär att parterna gemensamt arbetar för att hitta praktikplatser till deltagarna. Avtalet gäller för år 2019 och 2020.

– Vi kommer att stötta både arbetsgivare och praktikanter löpande under praktiken och koppla en coach till detta. Det ska vara en bra period för alla och förhoppningsvis leder det till jobb, men absolut till en erfarenhet som kanske stimulerar till att komma ut ur utanförskapet, säger Dan Randelid, Arbetsmarknadschef på Falkenbergs kommun i pressmeddelandet.

Hur känns det?

- Det är jättekul, vi har fört diskussioner om det en längre tid under året. I våras ville vi lyssna av lite och fundera över vilka möjligheter vi hade. Nu känns det kul att vi kommit överens och vi kan påbörja arbetet mer konkret, säger Daniel Svensson till 24Falkenberg.

Hur många deltagare kommer få medverka?

- Vi har satt en målsättning på fem deltagare under våren, vi får börja med det och utvärdera hur det går. Vi kikar lite på andra klubbar som arbetar med det, och det kändes som ett rimligt antal att börja med. Sedan får vi se vart det landar.

Hur länge kommer praktiken pågå?

-Det är inte riktigt klart, men vi har satt en riktlinje på tre månader. Sedan får man kanske vara villig att anpassa lite efter situationen, om situationen kräver det.

Hur väljer ni ut vilka som får delta?

- Där är det framförallt Arbetsförmedlingen i samråd med Arbetsmarknadsavdelningen som tar det större ansvaret kring det.

FAKTA

Fakta

- Arbetsförmedlingen och Svensk Elitfotboll ingick i en nationell överenskommelse i slutet av år 2017, men syfte att skapa sysselsättning för personer i utanförskap.

- Målet var från start att få fem SEF-klubbar med i överenskommelsen men under 2018 hade nio klubbar tecknat avtal.

- I våras blev GIF Sundsvall första klubben att teckna avtalet. Sedan dess har Östers IF, IK Sirius, Jönköpings Södra IF, Hammarby IF, Örebro SK, Trelleborgs FF och nu Falkenbergs FF tecknat avtal.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar