Svenskt mästerskap anordnas i Falkenberg

SM i utomhusmatlagning 2018, vinnarlaget Team Family. Foto: Gustaf Adolfsson/Next Skövde - Foto: Pressbild

För första gången någonsin i Falkenberg: "Hoppas det blir en folkfest".

delningar

Snart är det dags för svenskt mästerskap i utomhusmatlagning. Det kommer totalt hållas sex deltävlingar i olika kommuner i landet - bland annat i Falkenberg.

- Vi hoppas att det blir en folkfest. Vi bygger upp tävlingsområdet på stranden där hela ytan är öppen, så man kan komma fram och prata med de som tävlar. Det är ett väldigt trevligt recept som är framtaget av Next Skövde, säger Susanne Thorsson på Destination Falkenberg.

SM i utomhusmatlagning kommer bestå av lag med två-tre deltagare som under två och en halv timme tillagar en meny med trerätters över öppen eld. Lagen får själva välja sin meny utifrån en råvarukorg med lokalt innehåll. Varje deltävling kommer ha sex-åtta tävlande lag. De bästa lagen i varje deltävling går vidare till finalen i Skövde den 15 september.

- Det är en tävling som är öppen för vem som helst att anmäla sig till, vi har tänkt att det ska vara ungefär åtta lag till att börja med. Ett par lag hoppas vi få ihop från medlemmarna i Falkenbergs Skafferi, säger Susanne.

Deltävlingen för SM i utomhusmatlagning i Falkenberg anordnas den 29 juni. Tanken är att hålla tävlingen på Skrea Strand i anslutning till volleybollturneringen på stranden, som Falkenbergs Volleybollklubb arrangerar. Vid dåligt väder flyttar tävlingen till ytan bakom Klitterbadet.

- Det känns jättekul. Det knyter ihop stranden som vi är så stola över, och eftersom mat är ett område som vi jobbat mycket med i Falkenberg och på destinationsbolaget så är det här helt rätt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.