I samarbete med annonsör

Ta kontroll över privatekonomin

Ekonomin i ett hushåll är en väldigt vanlig källa till stress.

delningar

Det är inte alltid lätt att få kontroll över ekonomiska situationer i livet. Men det betyder inte att man inte kan ta steg för att förbättra dem.

Samla lån

Det är inte ovanligt att man har mer flera olika lån idag. Och oddsen att man har dem hos olika banker eller institutioner är nog ganska hög. Chansen att man kan förhandla till sig en bättre ränta och sänka månadspriset är betydligt högre om man först samlar alla dessa lån på ett och samma ställe. Företag som Moank kan hjälpa en att göra just detta.

Gå igenom alla försäkringar

Försäkringar kan vara lite samma visa som lånen. Vi har ofta ett flertal olika försäkringar och de hamnar lätt i flera olika bolag också. Till att börja med är det värt att gå igenom dessa och se om någon av dem kan avvaras och fortfarande ha tillräckligt med skydd med de kvarvarande. Igen kan det också vara smart och se om det går att få bättre villkor om man samlar alla i ett och samma bolag.

Räkna på matkostnaderna

Maten är en väldigt viktig utgift som vi inte alltid tänker väldigt mycket på. Att samla alla kvitton från en månad och räkna på hur mycket man spenderar på maten kan dock vara väldigt talande. Att planera maten i förväg genom ett matschema kan låta en spara in en hel del i det långa loppet genom att undvika många spontana matinköp. Att dessutom se till att göra tillräckligt med mat för att fixa lunchlådor med kan undvika en massa pengar som läggs ut på dyra luncher under månaden.

Titta på bensinförbrukningen

En bil kan kosta långt mer än den behöver om man inte tänker på när man faktiskt behöver använda den. Beroende på ens boende kan det vara mycket med lönsamt att exempelvis använda lokaltrafiken eller gå med i en bilpool. Kan man dessutom byta ut bilen mot cykeln emellanåt får man ju även fina hälsofördelar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.