Trygghetsvärdar och kameraövervakning i Falkenberg

Kommunen satsar på trygghetsinsatser på två områden i Falkenberg.

delningar

Falkenbergs kommun satsar nu på trygghetsskapande insatser på Sloalyckan och Falkagård. Platserna kommer nu få trygghetsvärdar - och en specifik plats får kamerabevakning.

Det är området vid Stenfalkens förskola på Falkagård som kommer att kameraövervakas av polisen. Kameraövervakningen ses som ett sätt att arbeta brottsförebyggande på platsen och filmat material ska dessutom underlätta vid polisens utredningsarbete.

- Kamerabevakning har varit efterfrågat bland de boende i området och har i sig en brottsförebyggande effekt. Den senaste tiden har vi sett tendenser till problematik med skadegörelse och stök i området kring Stenfalken och det vill vi inte ha. Därför går vi omedelbart in med en rad förebyggande insatser, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg i ett pressmeddelande .

Dessutom har kommunen och Fabo fått tre nya trygghetsarbetare på Falkagård och Sloalyckan. Trygghetsarbetarna ska ta initiativ till trygghetsskapande insatser och aktiviteter, tillsammans med boende och andra aktörer.

- Trygghetsarbetarna kommer vara en samlande kraft för att utveckla gemenskap och stabilitet på Sloalyckan och i Falkagård. Det har funnits trygghetsinsatser tidigare här, men nu ökar vi resurserna i en större satsning tillsammans. Vi är många olika aktörer som samverkar för att det ska bli riktigt bra, säger Erika Svensson, ungdomschef på kultur- fritids- och teknikförvaltningen i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar