TV: Bröderna ska få hallänningarna hela igen

Viktor (tv) och Daniel Gustavsson har startat Primal Health i Flygstaden.

Förkastar gymkulturen – här är de rätta vägarna till en bättre hälsa, menar dem.

delningar

Mitt ute i Flygstaden i Halmstad har bröderna Daniel och Viktor Gustavsson byggt upp sin egna träningsoas. En träningslokal som inte är den andra lik. Det här är något helt unikt.

För det är precis det som det handlar om. Bröderna Gustavssons nya träningskoncept Primal Health ska inte efterlikna de traditionella träningsanläggningarna som finns att välja och vraka mellan i dag. Och förklaringen är enkel:

– Vi går starkt emot gymkulturen som råder i dag. Människan är inte skapt för den gymhets vi ser. Det pratas om att bygga stora muskler och dricka proteindrinkar. Men är vi verkligen skapta för det? säger Daniel Gustavsson.

Nej är svaret enligt bröderna. Tillsammans har de med hjälp av böcker och podcast studerat näringsforskningen på cellnivå under flera år. Därefter har de själva experimenterat sig fram i både träningsform och diverse näringsintag.

– Sedan vi började forska kring det här har jag aldrig varit sjuk. Inte ens lite förkyld. Och det på tio år, säger Viktor Gustavsson.

Nu hoppas bröderna få in samma ritualer hos Halmstadborna. Därför har de slagit upp Primal Health där alltifrån personen som knappt kan röra sig, till den helt friska personen välkomnas. Här ska varje individ få chans att leva ut efter sina egna behov och träna på ett sätt som får denne att må bättre – både fysiskt och psykiskt.

– Här hjälper vi varje enskild att ge det bästa bränslet. Det genom att hitta passande kost eller bygga en kropp som förebygger skador och utvecklar styrka. Man kommer inte hit för att bygga muskler utan snarare för att bli en hel människa igen. Och det behöver vi alla bli, även om man känner sig hel och frisk, förklarar Daniel Gustavsson.

Hjälper era metoder?

– Ja, vi själva känner oss starkare. Men vi har också haft en kund som inte kunde gå på grund av reumatism. I dag kan hon gå långa sträckor efter att ha fått träning och tips hos oss.

Bland momenten utövas kampsport, stretching, meditation och andningsövningar. För den våghalsige kan denne också få utsättas för exponering mellan värme och kyla.

– Vi har tillgång till bastu. Så vi börjar med att kyla ner oss och därefter värmer upp kroppen. Det är väldigt nyttigt för människan. Och är mycket behagligare än vad det låter, avslutar Viktor Gustavsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar